Delegacija Američke ambasade i Američke komore u BiH u posjeti PKFBiH

13.07.2017. 07:52 / Izvor: Akta.ba
Delegacija Američke ambasade i Američke komore u BiH u posjeti PKFBiH 

Potpredsjednik Privredne Komore FBiH Mirsad Jašarspahić  je istakao dosadašnju dobru saradnju dvije privredne komore.

Na inicijativu sekretara za ekonomske i komercijalne poslove u Ambasadi SAD-a u BiH Janet Kennedyu i uz prisustvo direktorice Američke privredne komore u BiH (AmCham BiH) Violete Čibukčić i sekretarom za komunikacije AmCham BiH Nadže Karić, u Privrednoj komori FBiH (PK FBiH) u utorak je održan radni sastanak posvećen daljnjem jačanju saradnje ovih institucija uz aktivnu podršku Američke Ambasade u BiH.

Potpredsjednik Privredne Komore FBiH Mirsad Jašarspahić  je istakao dosadašnju dobru saradnju dvije privredne komore na mnogim važnim pitanjima za svoje članice, te zajedničku inicijativu za ukidanje viznog režima između BiH i Kosova koji već godinama privrednike iz BiH stavlja u neravnopravan položaj u odnosu na ostale zemlje regiona.

Janet Kennedy i predstavnice AmChama pozvale su potpredsjednika PK FBiH za učešće komore i njenih članica na poslovnoj konferenciji koju Američka ambasada u BiH i Američka privredna komora u BiH planiraju organizirati u septembru. Teme konferencije će biti  - identifikacija investicijskih i poslovnih mogućnosti u BiH kroz saradnju sa potencijalnim partnerima u BiH, podrške komorskih sistema, predstavljanje američkih kompanija u BiH i regionu, uz mogućnost održavanja sastanaka između privrednika.

Razgovaralo se o sektorskim i strukovnim udruženjima u Privrednoj komori FBiH, o prednostima, potencijalima te o modalitetima saradnje kompanija isključivo putem komorskog sistema kao najbržeg i najsigurnijeg komunikacijskog koridora za pronalaženje i ostvarivanje poslovnih prilika, saopćeno je iz PKFBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti