Evo koliko je izdvojeno za nove limuzine u sedam ministarstava u FBiH

25.07.2017. 11:58 / Izvor: N1
Evo koliko je izdvojeno za nove limuzine u sedam ministarstava u FBiH

Cijena svakog automobila iznosila je 70.000 KM. Ukupno, po ovoj odluci, 10 automobila plaćeno je 760.000 KM.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na sjednici održanoj krajem februara ove godine donijela odluku o kupovini 10 službenih automobila Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH.

Tako su dva automobila kupljena za potrebe Generalnog sekretarijata Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, jedan sa maloprodajnom cijenom do 110.000 KM i drugi putnički automobil sa maloprodajnom cijenom do 70.000 mraka.

Ovom odlukom preostalih osam automobila kupljeno je za sedam ministarstava Vlade FBiH i jedan za potrebe Kabineta potpredsjednice Federacije Bosne i Hercegovine. Cijena svakog automobila iznosila je 70.000 KM. Ukupno, po ovoj odluci, 10 automobila plaćeno je 760.000 KM.

Tako su automobile dobili Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata, Federalno ministarstvo prostornog uređenja, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke.

Nakon provedenog tendera, kupljeni su automobili VW Passat 2.0 TDI dok je za potrebe Kabineta potpredsjednice Federacije Bosne i Hercegovine kupljen Audi A6 3.0 TDI quattro S-tronic.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti