cargo-partneru uručena Austrian Export Award GOLD nagrada

28.07.2017. 11:08 / Izvor: Akta.ba

cargo-partner, kompanija za organizaciju međunarodnog transporta i info-logistike, postigao je prvo mjesto u kategoriji "Transport and Traffic" na ovogodišnjem Export Award-u

cargo-partner, kompanija za organizaciju međunarodnog transporta i info-logistike, postigao je prvo mjesto u kategoriji "Transport and Traffic" na ovogodišnjem Export Award-u u organizaciji Austrijske ekonomske komore.

Nagrada je dodijeljena 26. juna ove godine. Ova nagrada se, sada već 23 godine zaredom, dodjeljuje austrijskim kompanijama od strane Ekonomske komore Austrije (WKO), a za izvanrednu posvećenost i uspjeh na međunarodnom tržištu. To uključuje primjenu inovativnih  tržišnih strategija, uspjeh na zahtjevnim tržištima te značajno povećanje izvoznog udjela.

Nagradu su predstavili predsjednik Ekonomske komore Austrije, Christoph Leith i Federalni ministar za nauku, istraživanje i ekonomiju Republike Austrije, Harald Mahrer, a tokom manifestacije Austrijski izvozni dani.

cargo-partner, kompanija za organizaciju međunarodnog transporta i info-logistike, se ističe po pružanju podrške i neposrednom sudjelovanju u prekookeanskim aktivnostima svojih klijenata, kao i po kreiranju ciljanih rješenja, prilagođenih specifičnim zahtjevima klijenta (tailor-made solutions).

U 2016. godini, cargo-partner je otvorio carinsko skladište od 3,700 m2  za fabriku elektronske opreme u Shanghaiju, posebno dizajnirano po klijentovim zahtjevima i karakteristikama robe koja se skladišti. U posljednih godinu dana, cargo-partner je povećao promet u azijsko-pacifičkoj regiji za 26% uz povećanje profitabilnosti od 71%.

Pored toga, cargo-partner je nedavno podržao jednu međunarodnu automobilsku kompaniju otvarajući skladište od približno 14,000 m2  u gradu Clarcksville, SAD.
Broj cargo-partnerovih zaposlenika u SAD-u se u 2016. godini povećao za 40%. Također, koristeći se brzim razvojem digitalizacije i globalnog povezivanja, cargo-partner omogućuje svojim klijentima potpuno integrirana IT rješenja.

cargo-partner ima više od 100 ureda sa 2,588 uposlenika u preko 26 zemalja, uključujući 54 ureda u Evropi, 20 u azijsko-pacifičkoj regiji, 15 u regiji Indijskog potkontinenta te 12 ureda u Sjevernoj Americi.

Top cargo-partnerova izvozna tržišta u prošloj godini u avio i pomorskom transportu bila su SAD, Meksiko, Kina, Australija i Južna Koreja, saopćeno je iz ove kompanije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti