Bivši direktor Skijališta Srbije na čelu OC Jahorina

02.08.2017. 13:04 / Izvor: SRNA
Bivši direktor Skijališta Srbije na čelu OC Jahorina

Nadzorni odbor Olimpijskog centra Jahorina u utorak, 1. augusta, imenovao je za v.d. direktora Dejana Ljevnaića.

Nadzorni odbor Olimpijskog centra Jahorina u utorak, 1. augusta, imenovao je za v.d. direktora Dejana Ljevnaića, donedavnog prvog čovjeka Skijališta Srbije.

Novoimenovani direktor Olimpijskog centra /OC/ "Jahorina" najavio je da mu je prioritetan cilj da zimska sezona sa 60 do 70 dana skijanja bude produžena na 130 dana, podizanjem firme na stabilne noge.  

"Nadzorni odbor OC `Jahorina` juče je donio odluku o imenovanju, a danas se aktivno upoznajem o situciji. Dogovoreno je da primopredaja sa dosadašnjim direktorom Goranom Brčkalovićem bude održana u narednih nekoliko dana", izjavio je Srni Ljevnaić, koji je danas stupio na dužnost.

Dodao je da kao novoizabrani direktor sa menadžmentom ima jasan plan kako da Jahorinu vrati na mapu evropskih skijališta, a da ova planina i ljeti bude atraktivna turistička destinacija. 

Kada je riječ o produžavanju skijaške sezone on je istakao da se to jedino može postići zahvaljujući sistemu za vještačko osnježavanje. "Da bismo investirali u sistem za osnježavanje neophodno je prije toga urediti staze", rekao je novi direktor OC "Jahorina".

Ljevnaić je naglasio da se time istovremeno može smanjiti broj povreda skijaša. 

"Koliko sam informisan ranije se događalo više od 350 povreda skijaša. Kada uredimo i proširimo staze smanjiće se i broj povreda. Nastojaću ostvariti cilj da Jahorina živi 365 dana u godini, odnosno da, osim zimske sezone koja traje 150 dana, ima sadržaja i čitavo ljeto", dodao je on. 

Predsjednik Nadzornog odbora OC "Jahorina" Nedeljko Elek izjavio je Srni da se Nadzorni odbor donoseći juče odluku o imenovanju Ljevnaića rukovodio činjenicom da je riječ o čovjeku koji je devet godina bio čelni čovjek Skijališta Srbije i tamo napravio izrazit rezultat. 

"Ljevnaić će dovesti tim ljudi koji se bave upravljanjem skijališta, koji su radili i na Kopaoniku. Dosadašnji direktor OC `Jahorina` Goran Brčkalović vraćen je na prethodnu dužnost direktora za ugostitetljstvo", rekao je Elek.

On je izrazio nadu da će uz novog direktora i njegov tim, te podršku Vlade Republike Srpske, Investiciono-razvojne banke i predsjednika Republike Srpske planina Jahorina biti vraćena na evropsku turističku mapu ski-centara već u narednoj zimskoj sezoni.

Podsjetimo, JP Skijališta Srbije i Olimpijski centar Jahorina odranije imaju potpisani ugovor o poslovnoj saradnji. Prošle godine se spekuliralo u medijima o tome da su Skijališta Srbije spremna da kupe OC Jahorina, a i u Vladi RS su bili zainteresovani za njihovo ulaganje u olimpijsku ljepoticu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti