Demant kompanije "Park Residential" na pisanje portala Akta.ba

31.08.2017. 08:02 / Izvor: Akta.ba

Na adresu redakcije poslovnog portala  Akta.ba stigao je demant na vijest pod naslovom "Akta.ba na gradilištima: Džeko gradi stambeno-poslovni objekat na Ilidži".

Na adresu redakcije poslovnog portala Akta.ba stigao je demant na tekst pod naslovom "Akta.ba na gradilištima: Džeko gradi stambeno-poslovni objekat na Ilidži".

Demant u cijelosti objavljujemo.

 

Obraćamo Vam se u pogledu članka objavljenog na Vašem portalu pod nazivom "Džeko gradi stambeno- poslovni objekat na llidži" dana 30.08.2017.godine.

Neistina je da to gradi Džeko Amer ili bilo koje drugo lice sa prezimenom Džeko.

Neistina je da je imovina odnosno predmetni objekat vlasništvo bilo kog fizičkog lica, i sukladno Zakonu o privrednim društvima FBiH imovina koju gradi društvo isključivo imovina tog društva kao pravnog lica a ne bilo kog od njegovih članova.

Telefonskim putem smo Vas upozorili i dali vam informacije o tačnosti navoda ko je investitor a ko izvodjač i krajnje Vas Ijubazno zamolili da korigujete tekst sukladno istini, navodeći takodjer da smo voljni za suradnju uz informacije koje su provjerene i da Vam svakako stojimo na raspolaganju ali da ni u kom slučaju ne koristite lične podatke kao što su ime i prezime nekog od lica jer je to neistina.

Navodi koji su izneseni narušavaju lični integritet lica čiji ste lični podatak kao što je prezime iskoristili za publicitet a neistina je. U prilog tome govori činjenica da niste ponudili u okviru priloga bilo kakav dokaz koji bi potvrdio izneseno, a sto je suprotno obvezi novinara.

U cilju umanjenja štete, a u smislu člana 15. Kodeksa za štampu ovim putem podnosim zahtjev da objavite ovaj demant ili u najboljem slučaju navedeni članak korigujete i to najkasnije u roku do 24h. U protivnom, smatrajte ovaj demant opomenom pred tužbu.

Shodno svemu navedenom, podvlačimo da je društvo „Park Residential" isključivo vlasnik predmetne nepokretnosti, te zahtjevamo da se izteksta izbace poimenično bilo koji od članova navedenog društva.

 

Napomena uredništva Akta.ba portala: Naslov u tekstu je izvučen iz dijela teksta u kojem je navedeno:  „ U blizini International University of Sarajevo firma Park Residential iz Sarajevo, čiji vlasnici su Amer Džeko, Edin Banović i Suleiman MS S Naemah grade stambeno-poslovni objekat. Stanovi i poslovni prostori već su na prodaju, tako da će najvjerovatnije od naredne godine objekat biti u upotrebi.“

Navedeni podaci koji dokazuju vlasničku strukturu pomenute kompanije su javni i mogu se pronaći na stranici Registra poslovnih subjekata.

Ispod teksta prilažemo i fotografije kao dokaz tačnim navodima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti