Stručnjaci građevinskog sektora odabrali najbolje

10.10.2017. 12:18 / Izvor: Akta.ba
Stručnjaci građevinskog sektora odabrali najbolje

Mjerilo se zadovoljstvo kupaca i korisnika građevinskih usluga, proizvoda, materijala, alata i strojeva omjerom cijene i kvaliteta ponude na tržištu.

Kako bosanskohercegovački građevinski stručnjaci i DIY pojedinci percipiraju različite proizvode i usluge iz građevinskog sektora otkriva najnovije specijalizirano istraživanje Best Buy Award BiH Construction 2017/2018

Bosanskohercegovački "građevinarci" su u nedavnom Best Buy Award BiH Construction istraživanju tržišta za 2017/2018. godinu dali svoje glasove proizvodima i uslugama za koje smatraju da im nude najbolji omjer cijene i kvaliteta.

Istraživanje Best Buy Award BiH Construction 2017/2018. (www.bestbuyaward.org) provela je, putem web-obrasca, organizacija ICERTIAS na području Bosne i Hercegovine tokom septembra 2017. godine, a sudjelovalo je ukupno 1.200 ispitanika, isključivo osoba vezanih za građevinsku struku.

Prvu poziciju u kategoriji "unutarnje zidne boje" osvojio je JUB, u kategoriji “ulazna vrata” Herceg, u kategoriji "građevinska ljepila" Ceresit, a u kategoriji "lanac trgovina za kupovinu parketa, laminata i sl." Lamper.

Vaillant se odlično pozicionirao u kategoriji "sustavi i proizvodi za grijanje i toplotnu tehniku", najveći favorit u kategoriji "trgovina za kupovinu ukrasnog bilja i opreme za uređenje okoliša (sadnice, zemlja, vrtni ukrasi i sl.)" je OBI, u kategoriji "crijep" TONDACH, a u kategoriji "krovni prozori" VELUX.

JANJ su ispitanici prepoznali kao najbolji omjer cijene i kvaliteta u kategoriji "sobna vrata", a IGM Visoko u kategoriji "proizvođač opeke (cigle)" dok je Tvornica cementa Kakanj osvojila najveći broj glasova ispitanika u dvije kategorije: "cemet" i "beton".

Mjerilo se zadovoljstvo kupaca i korisnika građevinskih usluga, proizvoda, materijala, alata i strojeva omjerom cijene i kvaliteta ponude na tržištu.

Pitanja su bila otvorenog tipa – ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su slobodno mogli sami navoditi nazive proizvođača i pružalaca usluga koji, prema njihovom iskustvu, nude najbolji omjer cijene i kvaliteta na tržištu.

U Best Buy Award BiH Construction 2017/2018. istraživanju sudjelovalo je 1.200 ispitanika, isključivo osoba vezanih za građevinsku struku (privatni građevinski investitori, arhitekti, građevinski tehničari, građevinski inženjeri, građevinski radnici, operateri građevinskih strojeva, građevinski nadzornici i sl.) te DIY (uradi sam) pojedinci.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti