Grad Zenica dobio BFC certifikat

08.11.2017. 16:31 / Izvor: Akta.ba
Grad Zenica dobio BFC certifikat

Sretni smo da je Grad Zenica zvanično nosilac prestižnog regionalnog BFC certifikata, kazao je Kasumović.

Danas, 30. 10. 2017. godine, u gradskoj upravi Grada Zenice održana je završna konferencija u procesu BFC certifikacije Grada Zenica za sredinu sa povoljnim poslovnim okruženjem. Na konferenciji su bili Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, Jozo Bejić, predsjednik BFC Mreže Federacije BiH i  Vojislav Ivanović, član Regionalnog BFC Savjeta konsultant CRS (Catholic Relief Services). 

Amra Mehmedić, šefica Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj, ujedno i koordinatorica BFC Tima Grada Zenica podsjetila je na aktivnosti gradske uprave u posljednjih 18 mjeseci tijekom procesa  BFC certifikacije Grada Zenica. Napomenula je da je BFC ustvari program poboljšanja kvaliteta usluga koje jedinice lokalne samouprave pružaju gospodarstvenicima i novim potencijalnim investitorima.

Na konferenciji se obratio i Jozo Bejić, predsjednik BFC Mreže FBiH i član Regionalnog savjeta Mreže za povoljno poslovno okruženje. Bejić je istakao da je BFC proces krenuo 2012. godine s ciljem kreiranja destinacija za povoljno poslovno okruženje u općinama odnosno gradovima koje budu ispunjavali postojeće kriterije. Uslov za dobijanje certifikata je ispunjenje 12 kriterija i 75 podkriterija. Naglasio je da je BFC certifikat dokaz da su općine odnosno njihove službe na usluzi domaćim i stranim investitorima. 

 "Sretni smo da je Grad Zenica zvanično nosilac prestižnog regionalnog BFC certifikata. On je potvrda opredjeljenja Gradske uprave na lokalnom ekonomskom razvoju i poboljšanju ambijenta za život i rad svih građana. Istovremeno je i obaveza lokalne zajednice u pogledu kvalitete pružanja usluga, prije svega gospodarskim subjektima, investitorima i ostalim nositeljima lokalnog ekonomskog razvoja. On je dalje istakao, kako vjeruje da će u procesu recertifikacije BFC certfikata Grad Zenica ostavarit još bolje rezultate", naveo je gradonačelnik Kasumović.

Konferencija je završena svečanim otkrivanjem BFC table za zgradu Gradske uprave čime se Grad Zenica zvanično pridružio općinama i gradovima sa povoljnim poslovnim okruženjem u Jugoistočnoj Europi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti