Kalesijska kompanija CPA na evropskom tržištu

14.12.2017. 10:57 / Izvor: Akta.ba

Sva proizvodnja kompanije odvija se u moderniozovanim halama uz najsavremeniju opremu.

Kompanija CPA. d.o.o Tojšići-Kalesija prepoznata je kao lider bh. tržišta u oblasti kartonske ambalaže, svojom se kvalitetom proizvodnje nametnula najvećim domaćim proizvođačima, ali i poznatim evropskim kompanijama.

Naredne godine CPA slavi 40. godina uspješnog poslovanja, i opravdava svoj slogan “Ambalaža koja prodaje”.

Zahvaljujući dugogodišnjim investiranjem u proizvodnju, svojim klijentima sada mogu ponuditi najkvalitetniju ambalažu koja je namijenjenu proizvođačima lijekova, kanditorskoj i prehrambenoj industriji, industriji dijelova za automobile ali i drugim granama čija proizvodnja zavisi od kartonske ambalaže. Sva proizvodnja kompanije odvija se u moderniozovanim halama uz najsavremeniju opremu.

Prošle sedmice u posjeti kalesijskom privrednom gigantu CPA d.o.o. Tojšići su stigli predstavnici MANN+HUMMEL- a iz Njemačke, Sieginde Santl i Isabella Eberl, kao i predstavnici Mann+Hummel dd Tešanj, Amir Bećarević i Edina Mehmedović. MANN+HUMMEL je najveći svjetski proizvođač filtera za automobilsku industriju.

Ovo je bila redovna posjeti predstavnika Mann+Hummel - a kompanijama sa kojima surađuju, odnosno kompanijama od kojih nabavljaju robu, u ovom slučaju kartonsku ambalažu.

"Riječ je o našem strateškom partneru, koje smo mi okarakterisali pod ‘A’ kategoriju. Naša suradnja sa Mann+Hummel-om se svake godine značajno povećava, a naše investicije proteklih godina su doprinijele da odgovorimo njihovim zahtjevima. Zadovoljni smo suradnjom, a nakon posjete možemo reći da su i oni izuzetno zadovoljni našim odnosnom. Ova godina je bila izuezno uspješna za nas. Naredne godine naša kompanija obilježava 40 godina rada, i očekujemo našu najbolju godinu na poslovnom planu. Imamo zacrtane ciljeve, i idemo u smjeru ispunjenja tih ciljeva", rekao je Adis Salihović, izvršni direktor CPA.

U odusustvu generalnog direktora, Vildana Ušćuplića, i supruge Esadine Ušćuplić, ulogu domaćina je imao izvršni direktor Adis Salihović, te menadžment preduzeća Amra Ferhatbegović i Edin Ramović, koji je držao prezentaciju kompanije i suradnje sa Mann+Hummel - om.

Mann+Hummel je kategorisan kao strateški “A” dobavljač za CPA, a riječ je o kompaniji prema kojoj CPA ima najveći promet u toku poslovne godine.

Riječ je o proizvodnji ambalaže za interlacionalnu automobilsku i mašinsku industriju, tako da ambalaža proivedena u CPA-u završava na policama širom svijeta.

Predstavnici Mann+Hummel-a su bili izuzetno zadovoljni prezentacijom u CPA, u kojoj su iznešeni rezultati suradnje dvije kompanije u proteklim godinama, ali i investicijama koje je CPA uradila u proteklom periodu. Rezultat toga je sve veći broj narudžbi od strane Mann+Hummel - a.

U zadnje četiri godine CPA je u nove mašine uložila više od milion KM, te je znatno povećala svoje proizvodne kapacitete.

Nakon prezentacije dosadašnje suradnje, te planova za naredni period, gosti su obišli proizvioni pogon.

U halama se nalaze najsavremenije mašine za kartonsku ambalažu, među kojima je i nova mašina za proizvodnju poklon vreća, što je skoro kompletiralno tržišnu ponudu CPA.

Gosti su bili izuzetno zadovoljni onim što su imali priliku vidjeti, te su se zanimali i za mogućnosti plasiranja novih proizvoda iz CPA na tržite koje već ima Mann+Hummel.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti