Sead Ahmetović: Planiramo otvaranje ureda WeAreDevelopers u Sarajevu

28.12.2017. 09:33 / Izvor: Akta.ba
Sead Ahmetović: Planiramo otvaranje ureda WeAreDevelopers u Sarajevu

Svoje poslovne poteze, uspjehe u 2017. godini i planove za 2018. godinu za Akta.ba je predstavio Sead Ahmetović, suosnivač IT konferencije WeAreDevelopers.

Još jedna poslovna godina je na izmaku. Pretpraznične dane iskoristili smo sa razgovor sa bh. privrednicima koji stvaraju nove vrijednosti i direktno utiču na ukupno poboljšanje uvjeta života u našoj zemlji.

Svoje poslovne poteze, uspjehe u 2017. godini i planove za 2018. godinu za Akta.ba je predstavio Sead Ahmetović, suosnivač IT konferencije WeAreDevelopers.

  • 2017. godina je na izmaku, da li su ispunjeni svi vaši zacrtani planovi?

Veoma smo zadovoljni. Organizovali smo konferenciju WeAreDevelopers u Beču sa preko 4000 učesnika među kojima su bili uspješni osnivači svjetskih IT kompanija i 70 renomiranih govornika iz globalnih IT kompanija, koji su podijelili svoje ideje, znanje i iskustva. Jedan od brojnih govornika je bio John Romero, koji je najpopularniji game designer na svijetu. A, na moju veliku radost, imali smo više od 500 učesnika iz Bosne i Hercegovine i regije.

  • Po čemu ćete je pamtiti?

2017. godinu ćemo pamtiti po tome da smo uspostavili partnerstva sa globalnim korporacijama kao što su Microsoft, Google, Facebook, IBM, SAP, Adidas, Porsche, Informatik i mnogi drugi. WeAreDevelopers je tako postao svjetski prepoznat brend u IT sektoru, što nas posebno raduje.

  • Najbolji poslovni potez/odluka u 2017. godini?

Organizacija konferencije ovog tipa je zaista bila najbolji poslovni potez mojih kolega i mene. Potrudili smo se da učesnicima pružimo mogućnost za upoznavanje sa inovacijama i tehnologijama budućnosti, kao što su Virtual Reality, Robotics, Internet of Things, Big Data, te oko njihove implementacije u trenutnim web, mobilnim i softverskim rješenjima. Sa svakom narednom konferencijom želimo pokazati da se tehnologije budućnosti već danas mogu na veoma jednostavan način ugraditi u nove inovativne produkte.

  • Koji su Vaši planovi za narednu godinu?

Narednu godinu planiramo imati 10.000 učesnika u sklopu WeAreDevelopers konferencije. Održat će se na novoj lokaciji Austria Center Vienna , koji je bivši kongresni centar Ujedinjenih nacija. Uspjeli smo da potvrdimo učešće osnivača kompanije Apple , Steve Wozniaka , koji će biti jedan od glavnih govornika. Pored legendarnog "Woza" na konferenciju ponovo dolazi i John Romero, jedan od kreatora planetarno poznatih igara "Doom" i "Quake". Romero će zbog zbog ogromne količine pozitivnih komentara na njegov prošli nastup biti govornik i u 2018. godini. Ovaj put će mu se pridružiti i supruga Brenda, koja je također svjetski poznata ličnost u Gaming sektoru. Pored Romera i Wozniaka potvrđeni su i mnogi drugi međunarodni govornici, kao što su Renaud Visage, suosnivač kompanije Eventbrite, Angie Jones, automatizacijski inženjer u sveprisutnom Twitteru, Zeev Suraski, suosnivač i CTO u Zend Technologies. Google, Samsung, IBM, Digital Ocean, SAP, Netflix, GitHub i mnoge druge kompanije su također potvrdile učešće njihovih najboljih predavača..

Naredni cilj nam je ulazak na tržište sa WeAreDevelopers platformom, koja ima za cilj da omogući kompanijama brže i efikasnije zapošljavanje programera i IT stručnjaka.

I na kraju, ovom prilikom želim najaviti otvaranje ureda WeAreDevelopers u Sarajevu koji će biti centar za kooperaciju sa različitim partnerima i kompanijama u centralno-istočnoj Evropi (CEE). Na čelu sa regionalnom menadžericom Elenom Andželić, glavni cilj ureda će biti da promoviše WeAreDevelopers konferenciju, te da poveže mlade i uspješne developere s najboljim kompanijama na svijetu kroz našu platformu. Uz sve ostale zemlje centralno-istočne Evrope, i naša regija ima sjajne mlade talente koji zaslužuju priliku da pronađu posao iz snova i ostvare uspješnu karijeru, a upravo to omogućuje naša platforma kao i konferencija.

  • Šta biste poželjeli sebi, ali i poslovnim partnerima u 2018. godini?

Prije svega, uspješnu i mnogobrojno posjećenu konferenciju, te mnogo zadovoljnih učesnika koji su uspjeli ostvariti nove poslovne prilike i unaprijediti znanja i vještine. Poslovnim partnerima bih zaželio mnogo poslovnih uspjeha i novih prilika u 2018. godini, kao i dobrodošlicu na WeAreDevelopers konferenciju 16. - 18. maja 2018. godine. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti