Jajački "Jateks" šije HTZ opremu za domaće i strano tržište

31.03.2018. 09:32 / Izvor: Akta.ba
Jajački 'Jateks' šije HTZ opremu za domaće i strano tržište

Sva proizvodnja se odvija u 150 kvadratnih metara vlastitog prostora koji je opremljen po zadnjim standardima i odgovarajućom infrastrukturom.

Obrtnička radionica "Jateks" osnovano je prije šest mjeseci u jajačkom naselju Bučići, gdje joj je i sjedište, piše jajce-online.

Firma je opremljena s odgovarajućim strojnim mašinama i stručnim osobljem, za izradu odjeće iz trikotaže, kao i svih vrsta odjevnih predmeta lake konfekcije. Uža specijalnost im šivanje (HTZ) radnih odijela kao i drugih odjevnih predmeta.

Njihovu produkciju odlikuje vrlo pažljiv odabir polaznih sirovina, jako precizna izrada i veoma stroga kontrola finalnih proizvoda. Za linijsku proizvodnju osposobljeno je 15 žena koje su prošle kurs šivenja u trajanju od 160 sati.

Svi njihovi proizvodi imaju svoje standardne dimenzije. Pored toga,oni proizvodi sve artikle, po želji kupca, i u vanstandardnim dimenzijama.

Njihova fleksibilnost i organizacijska sposobnost omogućava da mogu izvršiti manje i veće narudžbe s veoma dobrom produktivnošću i jednakom brzinom, s ciljem da u potpunosti zadovolje sve zahtjeve svojih klijenata.

Iako "Jateks" egzistira tek nekoliko mjeseci već su uspostavili suradnju s modnom konfekcijom "Slovenka" iz Donjeg Vakufa.

Sva proizvodnja se odvija u 150 kvadratnih metara vlastitog prostora koji je opremljen po zadnjim standardima i odgovarajućom infrastrukturom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti