Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Otpremljena prva RFS linija sa sarajevskog aerodroma

Uspostavom ove linije sarajevski aerodrom ostvaruje novi kvalitet u segmentu cargo usluga.

27.05.2018. 10:59 / Izvor: Akta.ba

Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostavio je prvu RFS (Road Feeder Service) liniju na relaciji Sarajevo-Beograd, koja je realizirana u saradnji sa aviokompanijom Air Serbia.

Uspostavom ove linije sarajevski aerodrom ostvaruje novi kvalitet u segmentu cargo usluga i značajno unapređuje svoje mogućnosti u pogledu prijevoza robe.

Ovaj vid prijevoza uobičajen je u svijetu i predstavlja dodatak  prijevozu robe zračnim putem, a koristi se pretežno za transport robe do destinacija na kojima avio kompanija ne leti ili do destinacija na kojima redovne avio linije nisu u mogućnosti sigurati dovoljne transportne cargo kapacitete.

Uspostavljanjem RFS linije za Beograd, stvoreni su uslovi za otpremu roba većih dimenzija uz direktnu konekciju na letove kompanije Air Serbia iz Beograda, u najkraćem mogućem roku.

Međunarodni aerodrom Sarajevo je osigurao sve logističke kapacitete u smislu smještaja i manipulacije robom na mjestu gdje će se vršiti prihvat robe od pošiljatelja.

Robu je sada moguće dostaviti na Aerodrom Sarajevo svaki radni dan, a u organizaciji kompanije Air Serbia transport će se vršiti  jednom sedmično.

Na realizaciji projekta zajednički su radili Međunarodni aerodrom Sarajevo, Carinska ispostava Aerodrom Sarajevo i Aviation Services Sarajevo kao glavni cargo prodajni agent kompanije Air Serbia za teritoriju BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti