Objavljen poziv: Vlada FBiH ponovo u potrazi za adekvatnim objektom za smještaj

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Objavljen poziv: Vlada FBiH ponovo u potrazi za adekvatnim objektom za smještaj

Vječiti podstanar, Vlada FBiH ponovo je krenula potragu za adekvatnim objektom za smještaj.

14.06.2018. 08:48 Izvor: / Akta.ba

Vječiti podstanar, Vlada FBiH ponovo je krenula potragu za adekvatnim objektom za smještaj.

Naime, Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine objavila je danas javni poziv za prikupljanje ponuda za kupovinu zgrade za trajni smještaj Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Uslovi za izbor prihvatljive ponude su da se poslovni prostor nalazi na području dvije gradske općine u Gradu Sarajevo (Novo Sarajevo i Centar) i da ima bruto površinu od najmanje 24.000 m2.

Također, ponuđeni poslovni prostor treba biti na zadovoljavajući način infrastrukturno opremljen (voda, struja, kanalizacija, pristupni putevi itd), da je ponuđeni poslovni prostor namjenski izgrađen za potrebe uredskog poslovanja, udaljen od ul. Zmaja od Bosne najviše 350 m, te povezan sa istom ulicom odgovarajućom saobraćajnicom (dvosmjerni saobraćaj sa četiri trake).

Podsjetimo, Vlada FBiH odustala je martu ove godine od kupovine zgrade studentskih domova u Nedžarićima za potrebe svog smještaja. Od zgrade u Nedžarićima odustalo zbog pravnih problema, jer nije riješeno pitanje prava preče kupnje.

Nakon toga, pojavile su se informacije da je Vlada zainteresovana za kupovinu zgrade Energoinvesta. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti