Amer Bukvić imenovan za člana UO Univerziteta Mediteran u Podgorici

13.07.2018. 11:40 / Izvor: Akta.ba
Amer Bukvić imenovan za člana UO Univerziteta Mediteran u Podgorici

Direktor BBI banke, dobitnik je prestižne svjetske nagrade "The Jewels of Muslim World Award 2015".

Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) imenovan je za člana Upravnog odbora Univerziteta Mediteran u Podgorici. Univerzitet „Mediteran” osnovan je 2006. godine u Podgorici, kao prvi privatni univerzitet u Crnoj Gori. Osnivačka skuština Univerziteta prepoznala je Bukvićev angažman na polju obrazovanja i izabrala ga za člana Upravnog odobora.

Bukvić se na čelu BBI banke nalazi od 2006. godine. Pod njegovim vodstvom BBI banka je dostigla poziciju srednje velike banke  i posljednjih nekoliko godina svrstava se u red najbrže rastućih banaka u BiH. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja iz oblasti islamske ekonomije. Analitička kuća Cambridge IF Analytica izabrala ga je za najboljeg transformacijskog lidera u oblasti islamskog bankarstva, a BBI banku za „Najuspješniju islamsku banku u Evropi“. 

Za doprinos unapređenju islamske ekonomije Bukvića je Svjetski islamski ekonomski forum uvrstio u listu 500 najuspješnijih i najuticajnijih pojedinaca u oblasti islamske ekonomije u svijetu. Bukvić je obrazovanje sticao u Maleziji, Japanu i Engleskoj na IIUM, IUJ,  LBS (London Business School) i na „University of Oxford“.

Također, direktor BBI banke, dobitnik je prestižne svjetske nagrade „The Jewels of Muslim World Award 2015“ za unapređenje islamskih finansija i ekonomije. Godine 2014. Bukvić je u konkurenciji preko 600 poduzetnika i lidera iz 42 države svijeta  proglašen za najboljeg lidera i poduzetnika u svijetu i dobitnik je priznanja „Najbolji poduzetnik i lider za 2014.“

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti