Zenički 'LS-Invest' Gradskoj kafani vraća stari sjaj

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Zenički "LS-Invest" Gradskoj kafani vraća stari sjaj

Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada "Zenica" d.o.o. Zenica.

17.07.2018. 09:57 Izvor: / Akta.ba

Društvo za proizvodnju, trgovinu i usluge "LS-Invest" d.o.o. Zenica u narednih šest mjeseci izvršit će investiciju u uređenje poslovnog prostora "Gradska kafana" na temelju idejnog projekta kojeg je ranije izradila "Lativa" d.o.o. Sarajevo. Nakon provedenog javnog oglasa Ugovor o zakupu poslovnog prostora "Gradska kafana" u trajanju od 15 godina potpisali su danas Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i Lulo Seković, vlasnik Društva za proizvodnju, trgovinu i usluge "LS- Invest".

"Ponosni smo što smo omogućili da građani Zenice dobiju reprezentativan objekat koji više od decenije nema svoju namjenu i davao je ružnu sliku u centru grada. Procedura izbora zakupca trajala je dugo jer u ovom gradu, na žalost nisu postojali projekti za mnoge važne stvari. Od dolaska na mjesto gradonačelnika nastojao sam da vratimo Gradskoj kafani stari sjaj i sretan sam što je investitor iz Zenice koji nam je dao čvrste garancije da će radovi biti izvedeni po najvišim standardima i u dogovrenom roku", riječi su Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice.

Površina poslovnog prostora - objekta "Gradska kafana" koja se daje u zakup je 650,65 m2, a investitor će koristiti i pripadajuće podrumske prostorije površine 156,35 m2, kao i javnu površinu trga cca. 990 m2. Cjelokupan prostor će se koristiti prema Idejnom projektu uključujući površinu za postavljanje ljetne bašte ispred i sa strane objekta ukupne površine 176 m2.

"Građevinski radovi počinju već sutra i očekujemo da ćemo do kraja godine našim sugrađanima na korištenje predati objekat na kojeg ćemo svi biti ponosni. Potezi koje poduzimaju Gradska uprava i gradonačelnik Kasumović vrijedni su pažnje i pravi putokaz kako naš grad može naprijed", kaže Seković.

Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada "Zenica" d.o.o. Zenica, a rok za privođenje namjeni objekta je šest mjeseci od dana potpisivanja ugovora o zakupu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti