Otklanjanje prepreka za investiranje

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Otklanjanje prepreka za investiranje

Federalna vlada se upoznala s tekstovima dokumenata za investiranje u sektor energije u FBiH.

17.08.2018. 13:26 / Izvor: Akta.ba

Federalna vlada se upoznala s tekstovima dokumenata "Analiza pravnog okvira i preporuke za otklanjanje prepreka za investiranje u sektor energije u FBiH" i "Vodič za investitore u elektroenergetskom sektoru u Bosni i Hercegovini".

Vlada smatra da ovi dokumenti predstavljaju dobar osnov za unaprjeđenje i poboljšanje važećeg pravnog okvira i procedura, u svim sektorima relevantnim za proces odobravanja izgradnje energetskih infrastrukturnih objekata i stvaranju povoljnijeg okruženja za investiranje u energetski sektor u Federaciji BiH.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industije, Federalno ministarstvo prostornog uređenja, Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlada je zadužila da, u okviru svojih nadležnosti, razmotre mogućnost i opravdanost provedbe preporuka predloženih u "Analizi pravnog okvira i preporuke za otklanjanje prepreka za investiranje u sektor energije u FBiH".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti