U RS uskoro moguća proizvodnja motora "Torini"

04.09.2018. 09:11 / Izvor: Akta.ba
U RS uskoro moguća proizvodnja motora 'Torini'

Na sastanku je dogovoreno da će tokom septembra u Republici Srpskoj biti organizovana prezentacija ovog projekta.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je jučer u Banjaluci sa delegacijom iz Slovenije i direktorom preduzeća „Šuvak metal" d.o.o. iz Kozarske Dubice (Republika Srpska) o mogućnostima organizovanja proizvodnje motora na lokaciji tog preduzeća u Kozarskoj Dubici.

Ministar Đokić je naveo da se raduje mogućnosti za proširenje proizvodnje ovog preduzeća i zapošljavanje novih radnika, te da će Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva pružiti punu podršku inicijativi ovog projekta.

"U Republici Srpskoj postoje odlični uslovi za dalji razvoj metalske industrije, a domaćem tržištu su potrebni motori", rekao je ministar Đokić i dodao da će, u cilju što uspješnije realizacije ovog projekta, biti analizirane mogućnosti podrške ovoj vrsti proizvodnje.

Direktor preduzeća „Šuvak metal" d.o.o. iz Kozarske Dubice, Dejen Šuvak, je istakao da je zainteresovan za ulaganje u projekat proizvodnje motora „TORINI", te da je uvjeren da će njegova kompanija, uz pomoć Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, kao i delegacije iz Slovenije koja u projektu sarađuje u oblasti konstruisanja i savjetovanja, u narednom periodu uspješno realizovati proizvodnju.

Na sastanku je dogovoreno da će tokom mjeseca septembra u Republici Srpskoj biti organizovana prezentacija ovog projekta. 

Kompanija „Šuvak metal" d.o.o. iz Kozarske Dubice datira od 1989. godine. Osnovna djelatnost ovog preduzeća je mašinska obrada metala i nemetala.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti