Svjetski proizvođač medicinske opreme želi graditi fabriku u Gradišci

12.09.2018. 08:31 / Izvor: SRNA
Svjetski proizvođač medicinske opreme želi graditi fabriku u Gradišci

Prezentaciju njemačke kompanije organizovali su opština Gradiška i gradiški Biro za zapošljavanje. 

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić izjavio je sinoć da je njemačka kompanija "Loman i Raušer" /Lohmann & Rauscher/, koja je vodeći svjetski proizvođač medicinske opreme i potrošnog medicinskog materijala, izrazila želju da gradi proizvodni pogon u ovoj lokalnoj zajednici.

Adžić je sinoć u Kulturnom centru u Gradišci prusustvovao prezentaciji na kojoj su predstavnici njemačke kompanije pred više od 200 nezaposlenih radnika, uglavnom žena do 45 godina starosti, govorili o svojim proizvodima i stručnim profilima radnika koji su potrebni ovoj kompaniji.

On je naglasio da ova kompanija želi da se uvjeru da li na ovom prostoru postoji stručna radna snaga za njihovu proizvodnju, prije svega tekstilni tehničari i ljudi koji su spremni da odu na obuku u njihove proizvodna pogone, a kasnije da budu nosioci proizvodnje u pogonu u Gradišci.

"Ova svjetska kompanija želi da se predstavi građanima koji bi bili spremni da odu na obuku u njihovu firmu u Češkoj, najvjerovatnije na `tri plus tri` mjeseca. Nakon toga bi oni procijenili da li postoji potencijalna radna snaga da u prvoj fazi zaposle 200, a kasnije i 700 radnika u Gradišci", rekao je Adžić novinarima.

On je naglasio da su predstavnici kompanije "Loman i Raušer" zainteresovani za izgradnju pogona u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli, jer su zadovoljni geografskim položajem Gradiške i uslovima koje nudi lokalna uprava, te da očekuje da će 13. proizvodni pogon ove njemačke kompanije biti izgrađen upravo u Novoj Topoli.

Prezentaciju njemačke kompanije organizovali su opština Gradiška i gradiški Biro za zapošljavanje. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti