Jasmin M postaje ovlašteni serviser za Bosch Rexroth na Balkanu

04.10.2018. 12:27 / Izvor: Akta.ba

Kompanija završava i investiciju u upravnu zgradu u Žepču u koju bi trebali useliti prije snijega.

Kompanija Jasmin M iz Žepča ove godine dobit će ispitni sto, te će tako postati ovlašteni servis za Bosch Rexroth na Balkanu, kazao je za poslovni portal Akta.ba direktor ove kompanije, Jasmin Malićbegović.

Kaže kako kompanija završava i investiciju u upravnu zgradu u Žepču u koju bi trebali useliti prije snijega. Investicija je vrijedna oko milion maraka.

Tradicionalno predstavljanje već 15. godinu Jasmin M je nastavio na ZEPS-u koji se ovih dana održava u Zenici.

"Ovo je naš kućni sajam, na kojem smo predstavili tri velika brenda, odnosno Atlas Copco koji radimo od prošlogodišnjeg  sajma, Volvom kojeg radimo već dvije godine na sajmu, te sa Rexrothom sa kojim smo četvrtu godinu na sajmu. Prvi put imamo i brend koji je značajan za rudarstvo, predstavili smo potrošni materijal koji je značajan za građevinsku i rudarsku meganizaciju", kazao je Malićbegović, te napomenuo kako Jasmin M radi i niz drugih brendova.

Poslovanjem je zadovoljan iako na tržištu postoji puno anomalija, te se nada da se neće ponoviti 2009. godina.

Što se tiče planova oko zapošljavanja, kaže kako će biti zaposleno nekoliko radnika u Sarajevu.

"Stalno radimo pregrupisanja, dodjeljujemo nove radne zadatke starim radnicima, te je jako teško naći kvalitetat kadar. Dobar kadar odlazi u Njemačku", kaže Malićbegović, pojašnjavajući kako oni ulažu sve napore da zadrže postojeće radnike, te je odlazak i kontrolisan, dok je priliv radnika otežan zbog kompleksnosti posla koji rade.

"Ljudi koje mi naučimo da rade su dobrodošli svugdje. Problem je sistem školstva jer ne obezbjeđuje kvalitetne kadrove, tako da će nova vlast morati da se zabavi problemom školovanja kvalitetnih kadrova", zaključuje Malićbegović.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti