Ednil predstvio novi Toyotin viljuškar i program opreme koja kupcu štedi novac

05.10.2018. 09:20 / Izvor: Akta.ba

Rizvo kaže kako Toyota stalno ide naprijed u razvoju i inovacijama pa tako i ovaj put svojim korisnicima nude jedisntvene programe koji će im uštediti novac.

Vrhunski Toyotini viljuškari i ove godine su zablistali na sajmu ZEPS. Sarajevska kompanija Ednil pored standardnog Toyotinog programa na sajmu je izložila novi model viljuškara i predstavila poseban program opreme koju će od 1. oktobra imati svi viljuškari.

Mesud Rizvo, direktor kompanije za Akta.ba je kazao da je riječ o tehnologijama koje prave revolucionarne korake u razvoju Toyote.

"Na sajmu smo se predstavili sa novim viljuškarom, a riječ je o novoj seriji osam viljuškara koji mogu ići u hladne komore i otporni su na niske temperature. Ovi viljuškari opremljeni su sa SAS tehnologijom, koja ne dozvoljava nelogične radnje vozaču, kao što je prevrtanje viljuškara ili tereta i kao i do sada imaju tri godine garancije. Toyota i dalje stoji pri tome da je kupac bitan i da mu se treba ponuditi ono najbolje. I dalje jedini ugrađujemo svoje motore u viljuškare i takav način poslovanja za krajnjeg kupca je jako zahvalan jer ne mora da luta od proizvođača do proizvođača. Toyota ima planu je da do 2022. godine ima 30 posto tržišnog udjela, on sada iznosi 25 posto", rekao je Rizvo.

Rizvo kaže kako Toyota stalno ide naprijed u razvoju i inovacijama pa tako i ovaj put svojim korisnicima nude jedinstvene programe koji će im uštediti novac.

"Od 1. oktobra svaki Toyotin viljuškar bit će opremljen sa opremom koja će krajnjem korisniku omogućiti da u svako vrijeme putem aplikacije na mobitelu ili računaru, zna šta se dešava sa njegovim mašinama. Radi se o jedinstvenom programu na tržištu koji će imati Toyotini viljuškari. Ova vrsta opreme nazvana je  I_Site i radi na principu da šalje informacije poslodavcu o stanju i upravljanju njegovim mašinama. Ukoliko se desi da se viljuškar fizički ošteti i oštećenje nije veliko, poslodavac će na svojoj aplikaciji dobiti tu obavjest, a ukoliko se desi da je riječ o većoj šteti, takav viljuškar će biti blokiran za korištenje sve dok menadžer ili poslodavac ne dođe i ne vidi stvarno stanje i odblokira korištenje mašine. Isto važi i za dopunjavanje baterija viljuškara, čime se smanjuje životni vijek mašine, poslodavac će putem notifikacije, a nakon dva ponovljena postupka dopunjavanja, dobiti tu informaciju i odmah u startu moći reagovati kako bi spriječio dalja oštećenje mašine a tako i uštedio novac", govori Rizvo.

Dodaje da ovakva oprema kranjem korisniku, koji je investirao u viljuškar, donosi samo uštede koje idu čaki i do 20 posto.

Istraživanja su pokazala da je I_Site povećao cijenu viljuškarima do 1,2 posto. Korištenjem ove vrste opreme korisnik ima obavezu mjesečne naknade u iznosu od 5 do 10 eura kako bi se ovaj sistem održavao.

Rizvo je kazao kako se približavaju destoj godini uspješnog rada u kojima su uradili vrhunski posao i koji će i dalje nastaviti. Kaže kako će i dalje težiti da pruže njabolje proizvode i usluga svojim krajnjim korisnicima prateći svjetska tržišta.

Na pitanje da li je zadovoljan ovogodišnjom organizacijom i posjetom na 25. sajamu ZEPS i 15. sajamu metala ZEPS Intermetal, Rizvo kaže da je ipak očekivao više.

"ZEPS je ove godine ispod očekivanja, nažalost politika se umješala, nije potrebno govoriti koji su posebni razlozi jer svi u privredi znaju o čemu se radi. I sve dok je situacija ovakva mi ćemo i dalje biti 13 najsiromašnija zemlja u svijetu, posljednja u Evropi. Na nama privrednicima i dalje ostaje da se borimo i radimo na svoje već poznate i provjerene načine, te da od drugih ne očekujemo previše", zaključuje Rizvo.

Kompanija Ednil je na sajmu dobila i priznanje za promociju.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti