Skijalištima već pristižu rezervacije

09.10.2018. 09:40 / Izvor: Nezavisne novine
Skijalištima već pristižu rezervacije

Rezervacije za skijališta su počele na olimpijskoj ljepotici Jahorini i kada su u pitanju smještajni kapaciteti, ali i ski-karte.

Iako su se relativno skoro završila ljetovanja, uveliko se već rezervišu ponude za domaća skijališta, a posebno mame predsezonski popusti.

Rezervacije za skijališta su počele na olimpijskoj ljepotici Jahorini i kada su u pitanju smještajni kapaciteti, ali i ski-karte.

"Tokom septembra OC 'Jahorina' je odobravao popust od 15 odsto na ski-karte i zapaženo je pojačano interesovanje, za šta je najveći uzrok novi sistem vještačkog osnježavanja, koji garantuje minimalno 120 dana skijanja na ovoj planini", potvrdili su za "Nezavisne" iz OC "Jahorina".

Navode da u ovom predsezonskom periodu najviše rezervacija stiže iz BiH, ali i od turista iz zemalja regiona.

"Od stranih turista najzastupljeniji su svakako gosti iz Srbije, ali i iz Hrvatske i Crne Gore", kažu iz OC "Jahorina".

Cijene većine karata, kako navode, su ostale na istom nivou, dok se u nekoliko kategorija cijena blago povećala.

"To je simboličan iznos do tri KM u odnosu na prošlu godinu, što je u poređenju sa svim poboljšanjima i sadržajima planiranim za novu zimsku 2018/19. sezonu zaista minimalno", kažu iz OC "Jahorina".

Dodaju da je zvanično otvaranje zimske sezone planirano od 13. do 16. decembra, kada će u sklopu trodnevnog "Retro ski openinga" svi posjetioci planine uživati u retro zabavnim i takmičarskim aktivnostima, ali i koncertu grupe "Crvena jabuka".

"Otvaranje sistema za osnježavanje planirano je 1. decembra, kada će sve goste olimpijske planine zabavljati Ceca. U toku zimske sezone planirano je mnogo zabavnih noviteta", navode sa olimpijske ljepotice.

Interesovanje za skijališta vlada i na Kupresu, gdje su takođe počeli rezervisati zimske smještajne kapacitete.

U hotelu "Adria Ski" navode da se turisti već raspituju za skijanje i rezervišu smještaj kako bi s prvim snijegom uživali u zimskim čarolijama.

"Ima interesovanja, a to su uglavnom domaći ljudi iz BiH, kao i turisti iz susjedne Hrvatske, iako ima i stranih posjetilaca", rekli su za "Nezavisne" iz hotela "Adria Ski" na Kupresu.

Kako smo saznali od vlasnika smještajnih kapaciteta na Vlašiću, ponegdje je već rezervisan smještaj, iako navode da je još rano za ozbiljnije rezervacije, jer do početka sezone ima još dva mjeseca.

"Kod nas konkretno nema rezervacija, još je rano jer sezona počinje polovinom decembra", kažu iz hotela "Vlašić".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti