TRT World ulazi u partnerski odnos s BH Telecomom

11.10.2018. 17:01 / Izvor: Fena
TRT World ulazi u partnerski odnos s BH Telecomom

​Međunarodna platforma vijesti TRT World proširila je svoju globalnu distrubuciju s bosanskom IPTV mrežom BH Telecom.

Međunarodna platforma vijesti TRT World proširila je svoju globalnu distrubuciju s bosanskom IPTV mrežom BH Telecom.

TRT je sada dostupan za 200.000 pretplatnika BH Telecoma, prenoseći 14. kanal iz svoje kategorije informativnih kanala, saopćeno je iz BH Telecoma i TRT-a.

"TRT World, pokrenut 2015. godine sa sjedištem u Istanbulu s četiri deska širom svijeta, nudi alternativnu tačku gledanja na globalna i domaća dešavanja, osporavaući uvriježene stavove i pružajući toliko potrebnu novu perspektivu vijesti", navodi se u saopćenju. 

Roch Pellerin, direktor menadžmenta i komunikacija TRT World, izjavio je: "Oduševljeni smo što smo postigli ovaj sporazum s BH Telecomom i što smo proširili našu distrubuciju programa u Bosni i Hercegovini". 

Duljko Hasić, izvršni direktor sektora za razvoj businessa u BH Telecomu izjavio je da su veoma zadovoljni ovom prilikom "da dodatno proširimo našu televizijsku ponudu kvalitetnim sadržajem vijesti koji nudi TRT World".  

Turska prva platforma međunarodnih vijesti na engleskom jeziku pokrenuta je 2015. sa sjedištem u Istanbulu i s četiri deska uključujuči široku globalnu mrežu međunarodnih biroa koja pokriva velike regije i žarišta.

Strateški stvorena da maksimizira svoj globalni domet, ona je široko dostupna u svim velikim zemljama u kojima se govori engleski jezik i koje mogu biti dostupne putem tradicionalnih medija, uključujući besplatne kablovske, satelitske i ostale digitalne platforme, među kojima  mobilne desktope i društvene mreže.

Glas koji se izdvaja u ukupnom mozaiku kanala globalnih vijesti je TRT World, saopćeno je iz BH Telecoma i TRT-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti