Najnižu satnicu treba povećati na 3,54 KM

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Najnižu satnicu treba povećati na 3,54 KM

Povećanje najniže satnice na 3,54 KM, kazao je novi predsjednik Selvedin Šatorović.

22.10.2018. 09:42 Izvor: / Večernji List

Povećanje najniže satnice na 3,54 KM, kazao je, po imenovanju na izvanrednom Kongresu Saveza samostalnih sindikata BiH u Zenici novi predsjednik Selvedin Šatorović, bit će osnovni cilj u njegovu radu.

"Očekujemo da novoformirana vlast Federacije BiH, ma u kojem sastavu bila, na sjednici Socijalno-ekonomskog vijeća razmatra ranije poslani zahtjev Sindikata za povećanje najniže cijene rada. Ono što će nama, kao SSS BiH, biti prioritet u radu jest donošenje zakona o uvezivanju radnog staža jer svjedoci smo da u tom dijelu imamo brojne probleme", kazao je Šatorović, koji je najavio i aktivnosti na izmjenama Zakona o štrajku, Zakona o zaštiti na radu, Općeg kolektivnog ugovora...

"To su glavne, primarne teme kojima će se baviti SSS BiH u predstojećem razdoblju", podvukao je Šatorović, koji je istaknuo kako snagu Sindikata krasi jedinstvo i solidarnost te je pozvao i one koji jučer nisu bili u Zenici da im se pridruže.

"Svaka podjela je slabljenje Sindikata i ide u korist onima koji nisu prijatelji radnika. Ja ih ovom prilikom pozivam da nam se pridruže na zajedničkom putu očuvanja prava radnika, dodatnog poboljšanja njihovih prava i da zajedno gradimo jači, bolji, snažniji i moderniji SSS BiH", poručio je Šatorović.

On je dodao i kako su jedinstvom i odlukama koje su donijeli pokazali da su daleko od bilo koje politike i vlasti te kako ih nikakva politika i vlast i ne zanima. Sindikalne organizacije šumarstva, kemije, policije, uprave, energetike, BH Pošte i rudarstva nisu nazočile jučerašnjem Kongresu u Zenici.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti