Prvi Tourism Networking Forum okupit će više od 200 turističnih djelatnika

05.11.2018. 14:11 / Izvor: Akta.ba
Prvi Tourism Networking Forum okupit će više od 200 turističnih djelatnika

Prvo izdanje događaja koji okuplja turističke djelatnike iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona održat će se 8. novembra u sarajevskoj Vijećnici.

Sektor turizma u BiH ima veliki potencijal koji treba iskoristiti. Na koji način to uraditi i zašto danas nije dovoljno samo imati šta ponuditi već i znati kako to ponuditi turistima, jedan je od ciljeva foruma Tourism Networking Foruma (TNF) 2018 koji će se održati u četvrtak, 8. novembra u sarajevskoj Vijećnici.

Prvo izdanje događaja koji okuplja turističke djelatnike iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, te djelatnike iz srodnih poslovnih oblasti koji teže poslovnom umrežavanju i povezivanju svog poslovanja sa turizmom organizacije Agencija za komunukacije EBBE COMMS u partnerstvu s Gradom Sarajevom koji je sa zadovoljstvom prihvatio je ovo partnerstvo.

Adela Bevanda, PR foruma kazala je na današnjoj press konferenciji da će događaj okupiti preko 200 turističkih djelatnika iz BiH i regiona, ali i onih koji svoje poslovanje žele povezati sa turizmom.

Inovacije u turizmu, pametno ulaganje u digitalni marketing, uticaj online reputacije na poslovanje i savremeni marketinški trendovi u turizmu, vježba umrežavanja, content marketingom do povećanja prodaje, startup kultura, osnove efikasnog poslovnog umrežavanja, samo su neke od tema koje očekuju učesnike Tourism Networking Foruma (TNF) 2018.

Važnost promocije turizma kao poduzetničkog potencijala Bosne i Hercegovine ali i zemljama regiona, zatim prirodna bogatstva, bogata kulturno-historijska baština, međunarodno priznati događaji, samo su neke od potencijala koji se žele istaći na forumu

Naida Kraljić iz press službe Uprave Grada Sarajeva kazala je da su prepoznali značaj TNF-a koji ima za cilj umrežavanje turističkih djelatnika iz cijelog regiona uz promociju turizma kao poduzetničkog potencijala. Kako je najavila, TNF će ugostiti svjetski priznata imena iz domena turizma, marketinga, hotelijerstva i biznisa, stoga su mogućnosti poslovnog umrežavanja od iznimne važnosti.

"Trenutna gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom vrijedno radi na afirmaciji turističke ponude te obnovi kulturno-historijskih spomenika i muzeja te otvaranju novih, a sve u cilju da turistima i sugrađanima ponudimo više. Posebno naglašavamo projekte poput Trebevićke žičare i Sarajevo novogodišnji centar regije koji su prema statistikama postali magnet za turiste, a raduje nas i to da će predstojeća sportska manifestacija EYOF biti najposjećenija do sada", izjavila je Naida Kraljić iz press službe Uprave Grada Sarajeva 

Osim Grada Sarajeva, u okviru EXPO progama u galeriji iznad svečanog salona, svoju ponudu izložit će brojni učesnici, ali i partner TNF-a JP Sarajevo d.o.o.

Esad Tanović, direktor JP Sarajevo d.o.o i kazao je kako će Grad Sarajevo na forumskom štandu osim Sarajevske žičare i Gradske vijećnice, promovisati i sadržaje Olimpijskog bazena Otoka te EYOF-a.

"Kako je Tourism Networking Forum posvećen turizmu kao brzorastećem sektoru BiFI koji bilježi snažan rast dolazaka turista i brzo širenje usluga, Grad Sarajevo i JP Sarajevo d.o.o. su organizaciji ovog foruma dali svoj doprinos i partnerstvo s ciljem promocije turističke ponude i potencijala našeg glavnog grada kao najpoželjnije turističke destinacije. JP Sarajevo d.o.o će predstaviti učesnicima foruma svoje rezultate, poziciju na turističkom tržištu", dodao je Tanović. 

Zvijezda EDU programa je hotelijersko - marketinški stručnjak, osnivač i izvršni direktor ReviewPro-a, svjetskog lidera za guest intelligence u hotelskoj industriji, RJ Friedlander. Friedlander, inače dobitnik priznanja "icon of the industry/ikona industrije", će u Sarajevu govoriti o savremenim marketinškim trendovima u turizmu.

TNF će također ugostitii njemačkog marketing stručnjaka, Philippa Klocknera, čovjeka čije znanje o online marketingu je pomoglo kompanijama kao što su Trivago, HomeToGo, GetYourGuide i TrainLine. Iz Beograda stiže Ivan Bildi, regionalni marketinški stručnjak koji je doveo prvi britanski koledž u Srbiju, iz Hrvatske Dino Oreški, koji je karijeru počeo u Neckermannu i za njega kažu da pomiče granice uspješnim kombiniranjem tehnologije i marketinga, dok će iz BiH svoje znanje prenijeti Edin Halilović, Sanel Hadžić, Tarik Hamzić, Goran Dodig, Admir Dizdar, Sanela Softić, Emina Šehalić-Fazlagić te Enis Avdić.

Enis Avdić je izvršni direktor Sarajevo Navigatora, koji će prisustvovati panel diskusiji o temi Inovacije u turizmu, startup kultura.

"Čast mi je kao predstavnik uspješne domaće priče kakva je Sarajevo Navigator, odnosno brand Destination Sarajevo, prisustvovati događaju koji će okupiti veliki broj djelatnika iz sektora turizma. Smatram da su događaji ovakve vrste veoma bitni za razmjenu ideja i znanja što može voditi razvoju novih projekata koji će unaprijediti našu turističku ponudu. Drago mi je da ćemo na panelu imati priliku razgovarato o inovacijama u turizmu i startup kulturi, jer je i naš projekat krenuo kao mali startup prije 12 godina, a mnogo je primjera kako su neke inovacije u posljednjoj dekadi značajno promijenile razmišljanje i ponašanje turista", izjavio je Avdić.

Napomenuo je da će osim inovacija u turizmu na panelu više govoriti o značajnim i konkretnim stvarima koje nam pomoći da BiH ide naprijed u ovom sektoru. 

Osim edukacijskog i izložbenog dijela programa, forum sadrži i networking gala događaj poslovnog umrežavanja koji će se istog dana održati u večernjim satima u auli Vijećnice, a moderirat će ga Bisnode po principu business speed networkinga.

Na dan foruma Vijećnica će otvoriti vrata svim posjetiocima EXPO programa koji u periodu od 11:00 do 17:00 sati besplatno mogu posjetiti ovaj dio programa.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti