Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Optima Grupa organizirala stručni skup za predstavnike autoservisa

Za poslovne partnere kompanija je organizovala obilazak proizvodnih postrojenja, blending centra, najsavremenijeg u Evropi.

12.11.2018. 15:08 / Izvor: Akta.ba

"Rafinerija ulja Modriča" a.d. Modriča i "OPTIMA Grupa" d.o.o. organizovale su prvi stručni skup za predstavnike autoservisa iz Republike Srpske i Federacije BiH. Na seminaru su prikazana dostignuća Rafinerije sa posebnim akcentom na razvoj motornih ulja za putnička i komercijalna vozila, što je bila i tema stručne prezentacije.

Za poslovne partnere kompanija je organizovala obilazak proizvodnih postrojenja, blending centra, najsavremenijeg u Evropi, kao i ispitne laboratorije u kojoj se kontroliše kvalitet proizvoda.

Predstavnici Rafinerije ulja Modriča informisali su poslovne saradnike o završetku remonta na postrojenju za deparafinaciju ulja, koji je zbog složenog procesa izrade opreme trajao dvije godine, a u koji je uloženo 3,5 miliona eura.

Pogon deparafinacije ulja koristi se u svrhu dobijanja kvalitetnih hidrokrekovanih baznih ulja. Kapacitet postrojenja je 75.000 tona godišnje.

Po završetku edukacionog i praktičnog djela seminara učesnici su dobili certifikate o uspješno završenoj edukaciji o primjeni i kvalitetu motornih ulja, maziva i funkcionalnih tečnosti, proizvodnog programa "Rafinerija ulja Modriča" namjenjenih za putnički i komercijalni program vozila.

Aleksandar Ivanković, načelnik Uprave za marketing OPTIMA Grupe promovisao je novi projekat NESTRO Grupacije, TV serijal „Autoservis Kurbla".

"S ozbirom da su autoserviseri u direktnom kontaktu sa krajnjim kupcima, poznaju kvalitet našeg proizvoda i da im je naš novi projekat po djelatnosti srodan, odlučili smo da im premijerno i ekskluzivno prikažemo prvu od 12 epizoda NESTRO majstorske radionice. Serijal je edukativnog i zabavnog karaktera, a svi zainteresovani mogu pogledati epizode ponedjeljkom uoči ATV-ovih Centralnih vijesti i emisije Danas u RS-u na BN-u, kao i na društvenim mrežama NESTRO Grupacije youtube kanalu i facebooku", rekao je Ivanković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti