cargo-partner obilježava deset godina rada u Bosni i Hercegovini

04.12.2018. 10:01 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner obilježava deset godina rada u Bosni i Hercegovini

Kako bi proslavili deset godina rada u Bosni i Hercegovini, cargo-partner tim Sarajevo je odlučio da, umjesto tradicionalne proslave, donira sredstva organizaciji “Srce za djecu”.

Kako bi proslavili deset godina rada u Bosni i Hercegovini, cargo-partner tim Sarajevo je odlučio da, umjesto tradicionalne proslave, donira sredstva organizaciji "Srce za djecu".

cargo-partner, međunarodna kompanija za pružanje usluga prijevoza i info-logističkih usluga, prisutan u Bosni i Hercegovini od 2008. godine. Danas kompanija ima više od 1.000 aktivnih klijenata i nudi sveobuhvatan portfolijo zračnog, pomorskog i drumskog prijevoza robe, te ostalim logističkim uslugama, sa 31 zaposlenim u svojoj poslovnici u Sarajevu.

Proteklih deset godina uspješnog poslovanja, cargo-partner tim u Sarajevu je želio obilježiti na drugačiji način. Direktor Sanjin Hamidović objašnjava:

"Kako bismo obilježili deset godina rada, željeli smo napraviti nešto posebno - nešto što će omogućiti da podijelimo naš zajednički uspjeh sa onima u potrebi. Zato smo se odlučili da, umjesto proslave na uobičajen način, sredstva doniramo Udruženju "Srce za djecu". Udruženje "Srce za djecu" pruža pomoć i podršku djeci koja se liječe ili su se liječila od malignih oboljenja, te njihovim porodicama. Proveli smo vrlo poseban dan družeći se sa nekima od djece i njihovim roditeljima, a koja su bila ili su još uvijek štićenici Udruženja, te smo imali jedinstvenu priliku naučiti više o ovoj važnoj inicijativi. Društveno odgovorno poslovanje i trajna partnerstva su uvijek bili temelj naše poslovne filozofije i našeg uspjeha. Ovim putem se našim klijentima i partnerima od srca zahvaljujemo na povjerenju u cargo-partner u proteklih deset godina, čime su učinili mogućim da na ovaj način obilježimo naš jubilej."

Na korporativnom nivou, cargo-partner ove godine slavi veliki jubilej. 

Osnovana u Beču 1983. godine, kompanija slavi svoju 35-godišnjicu, uz niz aktivnosti tokom cijele godine. I u nekoliko drugih zemalja cargo-partner slavi jubileje, uključujući 25-godišnjicu u Slovačkoj i Češkoj, 20-godišnjicu u Poljskoj, kao i deset godina rada na Tajlandu i Singapuru.

cargo-partner nastavlja poslovanje uzlaznom putanjom: "Naš fokus u bliskoj budućnosti je jačanje saradnje sa regionalnim partnerima i cargo-partner poslovnicama, poboljšanje naših usluga i dizajniranje još boljih rješenja za naše lojalne klijente," ističe Sanjin Hamidović.

O cargo-partneru

cargo-partner je kompanija srednjeg obima u privatnom vlasništvu, koja se bavi pružanjem usluga u logistici, sa posebnom stručnošću u avionskom i pomorskom transportu robe te informacijskim tehnologijama. Kao integrirani logistički partner, razvija veliki broj rješenja koja, zahvaljujući IT-podržanom transportnom lancu i optimiziranom menadžmentu nabave i prodaje, svojim klijentima omogućava konkurentne prednosti. Kompanija je osnovana 1983 godine. U 2017. godini je sa 2780 uposlenika ostvarila promet od 700 miliona eura. cargo-partner grupacija slavi svoju 35. godišnjicu u 2018. godini.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti