U Zagrebu predstavljena zimska turistička ponuda Jahorine

06.12.2018. 07:46 / Izvor: Akta.ba
U Zagrebu predstavljena zimska turistička ponuda Jahorine

​Program manifestacije JahoriSki Retro opening, kojom će biti otvorena nova zimska turistička sezona na Jahorini, predstavljen je u Zagrebu.

Program manifestacije JahoriSki Retro opening, kojom će biti otvorena nova zimska turistička sezona na Jahorini, predstavljen je jučer u Zagrebu.

JahoriSki Retro opening će biti održan od 13. do 16. decembra, predstavlja spoj modernog i retro prikaza doživljaja olimpijade ali i kulturog i umjetničkog života iz perioda 80-ih godina prošlog vijeka.

Na konferenciji za medije, u Zagrebu su novu turističku sezonu prezentirali voditeljica sektora korporativnih poslova Arriva travel Marina Pandurević, direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, frontman grupe Crvena jabuka Dražen Žerić Žera, direktor Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo (TOIS) Igor Tošić i direktorica turističke agencije Arriva travel Tamara Černeka.

Direktor Ljevnaić je kazao da je program retro opening osmišljen da bi vratio turiste iz Hrvatske na Jahorinu, te da su sa TOIS-om proveli istraživanje kojeg muzičkog izvođača bi posjetioci iz svih ex YU zemalja voljeli da čuju i upravo grupa Crvena jabuka je bila želja svih.

Ljevnaić je dodao da se Jahorina može pohvaliti dobro spremljenim stazama, izgrađenim sistemom za vještačko osnježavanje i da je ponovo prva u regionu pustila skijalište u rad, 29.novembra. Već prvog radnog vikenda imali su više od 2.000 skijaša.

Učesnici konferencije u Zagrebu su izrazili uvjerenje da će hrvatsko tržište prepoznati atraktivnost ski openinga na Jahorini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti