Regionalno priznanje: Selvedina Junuzović je Najžena XXI vijeka

10.12.2018. 08:52 / Izvor: Akta.ba
Regionalno priznanje: Selvedina Junuzović je Najžena XXI vijeka

Manifestacija Najžena XXI veka u organizaciji agencije “Airli-Nivo” zauzima internacionalni značaj.

Najžene i najmuškarci su svuda oko nas! Vidimo ih u našim majkama, očevima, prijateljima, poznanicima kao i u liderima u poslovnom svijetu. Tu su žene u podređenom položaju u odnosu na muškarce i tu im je podrška najpotrebnija.

Manifestacija Najžena XXI veka u organizaciji agencije “Airli-Nivo” zauzima internacionalni značaj, a po mnogo  čemu opravdava epitet izuzetnog marketinškog događaja u tom dijelu Jugoistočne Evrope.

Za našu zemlju, laskavu titulu Najžena XXI veka ponijela je Selvedina Junuzović, finansijska direktorica kompanije Junuzović kopex i osnivačica Fondacije Junuzović.

Ovo je tradicionalna manifestacija koja je održana devetnaesti put po redu u Beogradu, a cilj je između ostalog promovisati žene koje postaju značajan faktor u ekonomsko-privrednom životu Balkana. Promoviše se promocija profesija kojima se žene bave što je ujedno i prilika za promociju ženskog poduzetništva, stvaralaštva i međusobne saradnje.

Kako navode organizatori, ovo priznanje ide u ruke ženama za njihove izuzetne rezultate u poslovanju i prepoznatljivosti na tržištu, pojedinačnim osobama po kvalitetu, standardu kojim u svom poslovanju mogu konkurisati svjetskim brendovima.

 

 

Zvanje “Najžena” ili “Najmuškarac”  XXI veka ponijele su osobe koje je širi auditorijum putem anketnih listova predložio, a zatim izabrao slijedeći kriterije koje nosi cijeli projekat-za priznanje najboljeg, najuspješnijeg ili najvoljenijeg potrebna je i uspješnost u poslovanju, ali i društvena odgovornost prema zajednici, dodaju organizatori.

Selvedina Junuzović iskazala je veliko zadovoljstvo povodom ovog priznanja te istakla da je svako novo priznanje veliki teret koji se mora nanovo opravdati, posebice zbog položaja žena u poslovnom svijetu: "Izuzetna mi je čast dobiti ovako veliko priznanje kao, prije svega, pohvalu za moj trud i rad. Istovremeno, jako je nezahvalno prihvatiti i nositi ovakvu titulu, ali je ujedno i dokaz svim mladim ženama u mojoj zemlji, Bosni i Hercegovini, da sve mogu kada žele i kada se potrude da opstanu u surovom muškom svijetu. Ovim je zalaganje bh. poduzetnica još vidljivije i drago mi je da nam se otvaraju novi putevi uspjeha. BH žena je jaka i sposobna, priznanje prihvatam za sve nas, da nas jednako motiviše za dalje."

I ove kao i prethodnih godina, dodijeljena su priznanja za uspješne žene i muškarce iz svijeta poduzetništva, medija, medicine i drugih oblasti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Gala manifestacija u Beogradu sa više od 200 zvanica

Na gala manifestaciji u Beogradu, održanoj 30.11.2018. godine prisustvovalo je više od 200 gostiju i to uspješnih poduzetnika, obrtnika, javnih ličnosti kao i osobe koje na području Balkana važe za izuzetno humanitarne, harizmatične i nadsve hrabre i jake ličnosti koje svojim radom i zalaganjem u društvenoj zajednici u kojoj djeluju ostavljaju trag uspjeha i pružaju promjene. Da projekat nosi ne samo regionalni predznak već i da utječe i na Evropi dokaz je broj država, a čije se uspješne ličnosti nalaze na spisku gostiju i nagrađenih među kojima su Slovenija, Bugarska, Rumunija, Mađarska, Makedonija, Kosovo, Albanija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija kao nosilac aktivnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti