Prointer predstavio najnovija infrastrukturna rješenja u IT-u

30.01.2019. 08:48 / Izvor: Akta.ba
Prointer predstavio najnovija infrastrukturna rješenja u IT-u

Administratori, IT menadžeri i uopšte stručnjaci za informacione tehnologije imali su priliku da se upoznaju o poslednjim trendovima.

Najnovija infrastrukturna rješenja koja čine hibridno okruženje u informacionim tehnologijama /IT/ predstavljena su jučer na radionici koju je u Banjaluci organizovala kompanija "Prointer" u saradnji sa svjetskim IT liderom kompanijom "HP Enterprajs" /HPE/.

Administratori, IT menadžeri i uopšte stručnjaci za informacione tehnologije imali su priliku da se upoznaju o poslednjim trendovima koje je predstavio HPE stručnjak Nemanja Milutinović.

On je rekao da su se centralne teme radionice odnosile na najnovija rješenja za upravljanje IT infrastrukturom i na moderne koncepte serverske, mrežne i infrastrukture za skladištenje podataka.

Milutinović je tokom predavanja koje je izazvalo veliko interesovanje IT stručnjaka pokazao najnovije uređaje namijenjene čuvanju, oporavku i arhiviranju podataka, ali i upoznao prisutne o trendovima u BURA /Bekap, Rikaver end Arhiv/ svijetu, saopšteno je iz kompanije Prointer.

Iz ove kompanije ističu da su učesnici radionice saznali na koji način upravljati uređajima u data centru uz pomoć softvera koji služi kao jedinstvena konzola za sve HPE servere i storadž uređaje kod korisnika.

"Uz pomoć vještačke inteligencije, HPE je razvio rješenje za praćenje stanja u data centru kojim se rješavaju, ali i predviđaju mogući problemi. Sve to korisnici dobijaju uz HPE servere i storadž, kao dio paketa", navode iz kompanije Prointer.

Iz ove kompanije poručuju da je i današnja radionica nastavak njihove misije da u saradnji sa vodećim svjetskim IT kompanijama dodatno edukuju domaće stručnjake. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti