Žene lideri mogu biti jednako uspješne kao i muškarci

19.03.2019. 19:13 / Izvor: Akta.ba
Žene lideri mogu biti jednako uspješne kao i muškarci

Svoja iskustva u okviru panela čija je moderatorica bila Željka Šulc ispred OSCE-a prenijele su tri uspješne bh. žene.

Žene mogu biti jednako uspješne kao i muškarci, samo treba više samopouzdanja, iskustva i hrabrosti, rečeno je u okviru panel diskusije "Izazovi u vođenju za žene menadžere" koja je održana u okviru Poslovnog foruma menadžera u Bijeljini.

Svoja iskustva u okviru ovog panela čija je moderatorica bila Željka Šulc ispred OSCE-a prenijele su tri uspješne bh. žene.

U želji da motivira žene da prihvate menadžerske pozicije Biljana Marković se nakon 70 godina vođenja kompanije od strane muškaraca našla na direktorskoj poziciji namjenske industrije u kompaniji ORAO.  Na njenom putu stoje veliki izazovi na koje kaže odgovora na svoj način odgovorno i svjesno.

Vjeruje da isti status u firmi zaslužuju i jedni i drugi, te očekuje jednako zalaganje i dokazivanje.

Govoreći o ženama liderima sagovornice su kazale kako je u sredini u kojoj živimo veliki izazov biti žena lider, jer okolina ne očekuje da ste na toj poziciji.

Direktorica Addiko Bank, Sanela Pašić govoreći na ovu temu kazala je kako ima neobično iskustvo sa ženama u menadžmentu. Vjeruje da su žene i muškarci jednako dobri radnici, iako postoje razlike u karakteru, a do menadžera je kako da izvuče najbolje iz jednih i drugih.

Navela je kako žene imaju dosta prilika za napredovanjem i zapošljavanjem te da moraju biti upornije i više raditi na sebi.

Podršku Poslovnom forumu menadžera i ženama u biznisu dao je i predsjednik Predsjedništva BiH Milorad Dodik. On je kazao kako svi zajedno trebaju biti istrajni i posvećeni kako bi pravili sinergiju. Naveo je kako on u svom dosadašnjem radu ima jako dobra iskustva sa ženama, te da ključno samopouzdanje muškaraca zavisi od žene.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti