IWMF objavio javni poziv za dodjelu grantova novinarkama širom svijeta

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

IWMF objavio javni poziv za dodjelu grantova novinarkama širom svijeta

International Women's Media Foundation Washington objavio je javni poziv za dodjelu grantova za žene reportere.

25.03.2019. 11:48 / Izvor: Akta.ba

International Women's Media Foundation Washington objavio je javni poziv za dodjelu grantova za novinarke.

Grantovi za izvještavanje IWMF-a za ženske priče je inicijativa za financiranje podrške ženama u novinarstvu. Ovi grantovi podržavaju izvještavanje o neispričanim pričama o pitanjima koja utiču na svakodnevni život žena i djevojaka širom svijeta.

Kroz programe, stipendije i grantove IWMF osnažuje žene novinarke obukom, podrškom i mrežom da postanu lideri u industriji vijesti. IWMF ističe da je promovisanje rada i unapređenje uloge žena u medijima od ključnog značaja za transparentnost i da su novinarke i dalje nedovoljno zastupljene u medijskim organizacijama širom svijeta.

Na javni poziv se mogu prijaviti novinarke iz bilo kojeg dijela svijeta kojima je novinarstvo glavna profesija. Kandidatkinje moraju imati tri ili više godina profesionalnog radnog iskustva i moraju trenutno raditi kao novinarke. Na poziv se mogu javiti i timovi novinara, međutim, podnesak mora biti od žene novinarke i tim mora uključiti najmanje 50% žena. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti