Bingo nastavlja investicije u Semberiji, pedeset novih radnih mjesta u hipermarketu

23.04.2021. 13:29 / Izvor: Akta.ba
Bingo nastavlja investicije u Semberiji, pedeset novih radnih mjesta u hipermarketu
OTVORI GALERIJU

Kompanija Bingo je u Janji otvorila prvi objekat sredinom 2015. godine.

Kompanija Bingo je u Janji otvorila prvi objekat sredinom 2015. godine. Od tada, do danas, osim u maloprodaju, investirali su i u proizvodnju, preuzevši 2016. godine Fabriku za proizvodnju i preradu voća i povrća "Semberka". Današnjim otvaranjem 219. poslovnice, hipermarketa na adresi Bijeljinska 300 b, osigurali su pedeset novih radnih mjesta.

Objekat se proteže na površini od 3.500 m2, od čega sam hipermarket zauzima 2.300 m2, restoran sa igraonicom 200 m2( 80 sjedećih mjesta unutra i 34 u bašti), a ostalo su službene prostorije i apoteka. 

"Naše investicije u Semberiji se nastavljaju ovim projektom. Obzirom na dobro razvijene odnose sa poljoprivrednim proizvođačima iz ove regije i proizvodne procese koje zaokružujemo investiranjem u sadni materijal, a potom otkup za potrebe Semberke, sretni smo da danas možemo stanovnicima Janje i okolnih mjesta pružiti i jedan moderan centar. Hipermarket ima odličnu ponudu prehrane i neprehrane, a kupci mogu uživati i u svježem voću i povrću semberskih proizvođača. Tu je i mesnica sa odličnom ponudom svježeg mesa. Vjerujemo da će restoran i igraonica upotpuniti doživljaj kupovine i da će kupci svakodnevno uživati u našem centru", kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga Binga. Navela je kako su za kupce priredili razne cjenovne pogodnosti i poklon pakete, te da zbog epidemiološke situacije nisu mogli prirediti zabavu za posjetioce. 

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja Binga: "Danas je važan dan za cijelu Semberiju. Dobili smo novi objekat Binga kao dio kompanije koja niz godina doprinosi privrednom razvoju Grada Bijeljina i omogućava brojnim porodicama da žive od svog rada, bilo kao zaposleni, bilo kao kooperant. Bingo koji uspješno posluje u Janji za naš kraj je važna karika na putu hrane od njive do trpeze, ali prije svega pouzdan partner semberskom poljoprivredniku koji svoje proizvode može prodati praktično u komšiluku.  Brojna radna mjesta koja su otvorena u prodajnim i proizvodnim objektima Binga, podižu životni standard stanovništva i daju podstrek porodicama da žive i rade na našim prostorima".

Iz kompanije Bingo su zahvalili gradonačelniku Bijeljine, gdinu Ljubiši Petroviću i njegovim saradnicima, te gdinu Vladi Raboti, načelniku urbanizma, na izuzetnoj saradnji tokom realizacije ovog projekta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti