Bosanska Krupa daje poticaje privrednicima koji se bave proizvodnom djelatnosti

29.01.2020. 14:19 / Izvor: Akta.ba
Bosanska Krupa daje poticaje privrednicima koji se bave proizvodnom djelatnosti

Poticajna sredstva su namijenjena privrednim subjektima – pravnim licima koja se bave proizvodnom djelatnosti koji su registrirani odnosno imaju sjedište u Bosanskoj Krupi.

Općina Bosanska Krupa je objavila javni poziv za raspodjelu sredstava za podršku privrednim subjektima za 2020. godinu, saznaje Akta.ba poslovni portal.

Cilj javnog poziva je poboljšanje poslovnog okruženja te povećanje konkurentnosti domaćih privrednika na tržištu što će doprinijeti i povećanju stope zaposlenosti i ekonomskom razvoju općine Bosanska Krupa.

Navedeni cilj će biti realizovan kroz sufinansiranje troškova nabavke mašina i opreme potrebne za pokretanje, proširenje, osavremenjivanje proizvodnje i unapređenje kvaliteta proizvoda, nabavke materijala za sanaciju, rekonstrukciju ili izgradnju proizvodnih objekata ili izvođenja radova na sanaciji, rekonstrukciji ili izgradnji proizvodnih objekata ili izvođenja radova na sanaciji, rekonstrukciji ili izgradnji proizvodnih objekata u svrhu povećanja stope zaposlenosti i jačanja poduzetničkog duha.

Poticajna sredstva su namijenjena privrednim subjektima – pravnim licima koja se bave proizvodnom djelatnosti koji su registrirani odnosno imaju sjedište u Bosanskoj Krupi, pod uslovom da nisu bili korisnici poticajnih sredstava u okviru javnog poziva/MEG projekat iz 2018. i 2019 godine.

Poticaj se odobrava privrednim subjektima – pravnim licima koja se bave proizvodnom djelatnosti, kroz sufinansiranje troškova nabavke mašina i opreme potrebne za pokretanje, proširenje, osavremenjivanje proizvodnje i unapređenje kvaliteta proizvoda, nabavke materijala za sanaciju, rekonstrukciju ili izgradnju proizvodnih objekata ili izvođenja radova na sanaciji, rekonstrukciji ili izgradnji proizvodnih objekata u svrhu povećanja stope zaposlenosti i jačanja poduzetničkog duha, uz obavezu učešća poslodavca minimalno 20% od ukupne vrijednosti projekta i zapošljavanja minimalno jednog nezaposlenog lica.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 12.2.2020. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti