Četiri puta veći: USAID će od jula realizovati projekat podrške turizmu u BiH

11.04.2020. 11:39 / Izvor: Akta.ba
Četiri puta veći: USAID će od jula realizovati projekat podrške turizmu u BiH

Delegacija USAID-a informisala je Košarca da će od jula realizovati projekat podrške turizmu u BiH, koji će biti četiri puta veći u odnosu na aktuelne projekte.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac jučer je u razgovoru sa predstavnicima Agencije za međunarodni razvoj SAD /USAID/ o posljedicama virusa korona na domaću privredu, posebno na turizam, zatražio konkretnu pomoć za ublažavanje tih posljedica.

Delegacija USAID-a informisala je Košarca da će od jula realizovati projekat podrške turizmu u BiH, koji će biti četiri puta veći u odnosu na aktuelne projekte koje ova misija realizuje u energetskom sektoru u BiH, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Košarac je tokom video-konferencije upoznao direktora USAID-a za BiH Nensi Eslik o epidemiološkoj situaciji, te zahvalio za humanitarne aktivnosti i pomoć koju u novonastalim okolnostima ta agencija pruža građanima i zdravstvenim institucijama u BiH.

On je najavio da će u narednom periodu razgovarati sa entitetskim ministrima nadležnim za turizam, te predstavnicima turističkih zajednica u Republici Srpskoj i Federaciji BiH s ciljem usaglašavanja konkretnih mjera za pomoć turizmu, koje će naknadno predstaviti USAID-u da bi mogle biti uvrštene u projekat, navodi se u saopštenju.

Košarac je sa delegacijom USAID-a danas razgovarao i o razvoju energetskog sektora u BiH, sa naglaskom na obnovljive izvore energije, a bilo je riječi i o uslovima iz Trećeg energetskog paketa, te ukazano na neophodnost usvajanja određenih zakonskih rješenja. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti