al
Delegacija Crne Gore posjetila Udruženje privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Delegacija Crne Gore posjetila Udruženje privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj

02.04.2019. 08:37 / Izvor: Akta.ba

U okviru posjete delegacije Crne Gore Udruženju privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj upriličen je zajednički sastanak u prostorijama kompanije Hifa oil d.o.o. Tešanj.

Delegaciju Crne Gore činili su ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini Milan Lakić, predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, predsjednik Skupštine Privredne komore Crne Gore Vojo Banović i šef Kabineta predsjednika Privredne komore Crne Gore Miljan Šestović, saopćeno je iz Udruženja privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj.

Predsjednik Udruženja privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj Senad Brka je istakao da je primarni cilj tog sastanka, održanog u petak, privredno povezivanje Crne Gore i BiH, odnosno Crne Gore i općine Tešanj.

"Crna Gora će učestvovati na ovogodišnjem, 15. međunarodnom sajmu privrede Tešanj 2019, a već iduće godine Crna Gora bi trebala biti zemlja pokrovitelj Sajma", istakao je predsjednik UP "Biznis centar" Jelah-Tešanj.

Predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović pojasnio je da se  realizuje jedan dogovor koji je postignut u decembru 2018. godine.

"Tu smo da razgovaramo o unapređenju i uspostavljanju ekonomske saradnje. Ekonomska saradnja već postoji i mnoge naše kompanije već sarađuju, a mi ćemo nastojati da poslije ovog sastanka napravimo dogovore da nju unaprijedimo i ojačamo", istakao je Golubović.

Ambasador Crne Gore u BiH Milan Lakić, istaknuo je  da su posjeta i razgovori nastavak višemjesečne saradnje. Po njegovom mišljenju, ako bi se moglo reći da je u BiH došla Evropa, onda se zasigurno može reći da je došla u Tešanj.

"Mislim da ima dosta oblasti u kojima se može razvijati saradnja među partnerima Tešnja i Crne Gore, te za početak je dobro što je jedna od najvećih kompanija iz BiH, sa sjedištem u Tešnju, Hifa Oil d.o.o. prije dvadesetak dana otvorila jedan svoj objekat u Crnoj Gori. Prema mojim informacijama, već dobro funkcionišu. Smatram da će to biti samo jedna, prva ulaznica biznisu iz Tešnja u Crnu Goru i vjerujem da će se tu potpomagati sve oblasti", istakao je za medije ambasador Lakić.

U okviru dvodnevnog boravka, delegacija je obišla privredne zone u Tešnju i  posjetila članice Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj: Inox Ajanović d.o.o., Artisan d.o.o. i Madi d.o.o..

Također, najavljen je i Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti