Digitalna transformacija MSP: Objavljen Javni poziv za odabir korisnika grant sredstava

03.11.2021. 13:39 / Izvor: Akta.ba
Javni poziv

Javni poziv za odabir korisnika grant sredstava tekućeg transfera za Projekat Digitalna transformacija MSP.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta je raspisalo "Javni poziv za odabir korisnika grant sredstava tekućeg transfera za Projekat Digitalna transformacija MSP-a za 2021. godinu".

Predmet Javnog poziva za odabir korisnika grant sredstava tekućeg transfera za Projekat "Digitalna transformacija MSP-a" za 2021. godinu je prikupljanje prijava za odabir korisnika poticajnih grant sredstava za realizaciju njihovih projekata u cilju jačanje konkurentnosti i rasta MSP-a kroz provedbu mjera podrške za digitalnu transformaciju malih i srednjih poduzeća i jačanja otpornosti MSP-a na krizu izazvanu COVID-19.

Prijaviti se na Javni poziv mogu subjekti male privrede definirani po Zakonu o poticanju razvoja malog poduzetništva Federacije BiH ("Službene novine Federacije BiH" br.19/06 i 25/09) i Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima ("Službene novine Federacije BiH" broj 75/21), koji imaju sjedište na području Federacije BiH te imaju minimalno deset (10) zaposlenih na neodređeno vrijeme i koji posluju najmanje godinu dana.

Kriteriji za raspodjelu sredstava su: kvaliteta projekta, vrsta djelatnosti, povećanje uposlenosti; izvori - način financiranja; broj uposlenih; pripadnost ciljnoj grupi; ravnomjerniji regionalni razvoj (stupanj razvijenosti JLS), dosadašnji poticaji  Ministarstva u zadnjih pet godina, navodi se u pozivu.

Prijave se mogu poslati do petka 26.11.2021. godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti