Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Dino Merlin gradi hotel u Sarajevu, supruga osnovala firmu "Hotel Nacional"

10.07.2018. 09:09 / Izvor: Akta.ba

Amela Dervišhalidović, supruga Dine Merlina, osnovala je firmu pod nazivom "Hotel Nacional d.o.o. Sarajevo", saznaje Akta.ba.

Firma je osnovana prošle sedmice sa kapitalom od oko 4,4 miliona KM, a kao direktorica se navodi Selma Mutevelić.

Osnivanje ove firme znači da bi informacija, koja je nedavno odjeknula, o tome da Dino Merlin u Sarajevu gradi objekat u Sarajevu od 10 miliona, mogla ipak biti tačna. 

Podsjetimo, nedavno su brojni mediji objavili kako će popularni sarajevski pjevač Dino Merlin, zajedno sa svojim menadžerom Asimom Kraljićem, izgraditi veliki hotel u centru Sarajeva, tačnije na ruševnoj zgradi "Higijene".

Kraljić je opovrgnuo ovakve tvrdnje, međutim, prema našim saznanjima, informacije su ipak tačne. Naime, U Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko pravne odnose (katastar) Dino Dervišahalidović - Dino Merlin upisan je krajem juna kao vlasnik atraktivne lokacije u strogom centru, odnosno parcele "Higijene" od 609 m2 koja se nalazi u ulici Josipa Štadlera. 

 

Pregled posjednika parcele 

Osim ove parcele, Dino Merlin je upisan kao vlasnik još jedne parcele površine 355 kvadrata u ulici Edhema Mulabdića, dok je u vlasništvu Higijene ostalo tek dvorište od 90 kvadrata.

 

 

Označene lokacije u ulici Josipa Štadlera i Edhema Mulabdića

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti