Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Direktor Euro Veza o saradnji s Panta Rei: Kako smo preusmjerili proizvodnju

08.05.2020. 08:30 / Izvor: Akta.ba

Fabrika u Tešnju "Euro Vez d.o.o." koja se bavi šivenjem tekstilnih proizvoda, vezenjem, sito tiskom i graviranjem, preusmjerila je svoju proizvodnju u trenutku kada su dogovorili saradnju sa firmom "Panta Rei" d.o.o. Sarajevo.

Bariš Bejtović, vlasnik firme preko koje je Civilna zaštita KS nabavila spornih 50.000 zaštitnih maski izjavio je da je proizvodnja maski dogovorena s tešanjskom firmom koja je skoro bila pred gašenjem. 

Ovu informaciju nam je potvrdio i direktor firme Mirsad Ljevaković koji kaže da je posao došao u pravo vrijeme. 

"Posao nam je ponuđen u vrijeme kada je izvoz stao i kada su sve firme osjetile posljedice pandemije. Imali smo sve potrebno materijal, ljude, mašine i naravno da smo prihvatili. Prema ugovoru, dogovorili smo proizvodnju 100.000 zaštitnih maski za jednokratnu upotrebu po cijeni od 0,80 KM bez PDV-a.", navodi on za portal Akta.ba.

Dodaje da su zaposlili dodatni broj radnika i počeli raditi punim kapacitetom. Ugovor je ispoštovan s obje strane, a saradnja je nastavljena s manjim intenzitetom i količinama. 

Kako kaže, nije znao kome će maske dalje biti distribuirane. 

"Ja sam proizvođač, on je kupac i nije naša stvar i poslovna politika da znamo", ističe on. 

Nakon ove saradnje, Euro Vez je počeo raditi i maske i zaštitna odijela i za druge firme.

"U to vrijeme smo samo to i radili jer je izvoz bio obustavljen. Tešanj ima 17 fabrika tekstila i sve one su neki način preusmjerile proizvodnju u maske i kombinezone kako bismo što bezbolnije prebrodili vrijeme krize uzrokovano pandemijom koronavirusa", navodi Ljevaković.

Napominje da će Euro Vez nastaviti s proizvodnjom istih koje će će biti certificirane svim potrebnim ISO standardima.

"Kontrola kvaliteta koju sprovodimo omogućava da kupac očekuje samo proizvode koji zadovoljavaju standarde", zaključuje direktor Euro Veza.

S.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti