Distrikt uzima 10 milijuna eura kredita za Luku Brčko

14.03.2019. 09:49 / Izvor: Fena
Distrikt uzima 10 milijuna eura kredita za Luku Brčko

Usvojeno je Izvješće o provedenoj proceduri za izbor kandidata za članove Nadzornog odbora JZU "Zdravstveni centar" Brčko.

Zastupnici Skupštine Brčko distrikta na nastavku redovite sjednice u srijedu usvojili su Nacrt zakona o planiranju, projektiranju i razvitku Brčko distrikta BiH u prvom čitanju.

O Nacrtu zakona bit će provedena javna i stručna rasprava koja će prema usvojenoj Odluci biti održana u Skupštini u utorak i srijedu, 19. i 20. ožujka, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade Brčko distrikta.

Podržan je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i građenju, u prvom čitanju, na prijedlog zastupnika Uroša Vojnovića.

Skupština je usvojila Zakon o službenicima i namještenicima u Skupštini Brčko distrikta BiH, kao i Program rada Vlade Brčko distrikta za 2019. godinu, kojim se, među ostalim, predviđa donošenje 56 zakona među kojima je novi zakon o radu, novi zakon o proračunu koji će omogućiti programsko planiranje proračuna, kao i set zakona koji se tiče izvora električne energije i energetske učinkovitosti.

Usvojeno je Izvješće o provedenoj proceduri za izbor kandidata za članove Nadzornog odbora JZU "Zdravstveni centar" Brčko.

Zastupnici su usvojili Izvješće o radu Direkcije za financije Brčko distrikta za 2018. godinu, a razmatran je i Zaključak o realizaciji kapitalnih projekata kojim je zadužena Vlada Brčko distrikta da u roku od 15 dana identificira probleme u realizaciji kapitalnih projekata s aspekta zakonskih propisa i organizacije poslova i da Skupštini dostavi izvješće s prijedlogom izmjena i dopuna propisa.

Odjel za javne poslove i Odjel za komunalne poslove zaduženi su da u suradnji s javnim poduzećima u roku od 60 dana predlože rješenja koja će omogućiti učinkovitiju realizaciju kapitalnih projekata. Skupština će prilikom konačnog usvajanja proračuna za 2019. godinu dati prioritet projektima za koje je osigurana projektno-tehnička dokumentacija i za koje su riješeni imovinskopravni odnosi, navodi se u Zaključku.

Nakon završena 42. sjednice Skupština Brčko distrikta započela je 43. redovitu sjednicu na kojoj je razmatrana i usvojena Odluka o zaduženju Brčko distrikta BiH po projektu "Luka Brčko" u iznosu od 10 milijuna eura s kamatnom stopom od jedan posto, rokom otplate od 15 godina i grace razdobljem od tri godine.

Usvojen je Zaključak kojim Skupština zadužuje Vladu Brčko distrikta BiH da s Europskom bankom za obnovu i razvitak pokrene pregovore oko produljenja grace razdoblja.

Također, Vlada je zadužena da od predstavnika Odjela za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove, Direkcije za financije, Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu, Odjela za javni registar, Odjela za javne poslove, Odjela za komunalne poslove i predstavnika javnih poduzeća "Komunalno Brčko" i "Luka Brčko" formira koordinacijsko tijelo koje će pratiti pripremu projekta "Luka Brčko" i o tome izvješćivati nadležna skupštinska povjerenstva svakih 15 dana.

Razmatran je i u prvom čitanju usvojen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i građenju na prijedlog zastupnika Eseda Kadrića, a otvorena je i rasprava o Nacrtu zakona o radu koja će biti nastavljena u petak, 15. ožujka, navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti