Dodjela bespovratnih finansijskih sredstava: Raspisan javni poziv za "Sarajevo Winter Fest"

01.12.2021. 07:48 / Izvor: Akta.ba
Sarajevo Winter Fest

Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisuje Javni poziv "Sarajevo Winter Fest" za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava programima.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisuje Javni poziv "Sarajevo Winter Fest" za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava programima i projektima značajnim za razvoj i promociju turizma Kantona Sarajevo, a čija će realizacija biti u periodu od 25. decembra 2021. do 21. marta 2022. godine.

Sarajevo Winter Fest je namijenjen za programe i projekte čijom realizacijom se razvijaju nove turističke inicijative, ideje i proizvodi, a koji će turistima i građanima ponuditi zanimljive sadržaje i osigurati produžetak trajanja zimske turističke sezone u Kantonu Sarajevo.

Kroz dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava Turistička zajednica Kantona Sarajevo sufinansirat će projekte iz oblasti turizma, kulture, sporta, zabave, gastronomije, ekologije i novogodišnje iluminacije/dekoracije.

Sredstva su namijenjena pravnim subjektima i fizičkim osobama (obrtima) koji su registrovani za obavljanje turističke djelatnosti ili koja su direktno i indirektno kroz svoje programe, projekte i aktivnosti usmjerena na razvoj, unapređenje i promociju turizma Kantona Sarajevo.

Također, sredstva su namijenjena i jedinicama lokalne samouprave, gradu i općinama, koji kroz programe i projekte osiguravaju dodatne sadržaje za lokalnu zajednicu čime unaprijeđuju turističku ponudu i razvijaju nove turističke potencijale, pogotovo lokalnim zajednicama sa najvećim ostvarenim brojem noćenja turista, kao i onim koje imaju potencijal za intenzivniji turistički razvoj.

Prijava na Javni poziv se vrši putem Obrasca prijave koji se može preuzeti na službenoj web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo www.visitsarajevo.ba, a poziv je otvoren do 15. decembra 2021. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti