Donijeta odluka: Dita se pripaja Bingu

26.05.2021. 10:34 / Izvor: Akta.ba
Donijeta odluka: Dita se pripaja Bingu

"BINGO" d.o.o. export-import Tuzla, kao jedini osnivač i član društva "DITA 1977" d.o.o. Tuzla donio je odluku o namjeravanoj reorganizaciju društva "DITA 1977", d.o.o. Tuzla.

"BINGO" d.o.o. export-import Tuzla, kao jedini osnivač i član društva "DITA 1977" d.o.o. Tuzla donio je odluku o namjeravanoj reorganizaciju društva "DITA 1977", d.o.o. Tuzla pripajanjem društvu osnivaču "BINGO" d.o.o. export-import Tuzla.

Kako se navodi u odluci društvo "DITA 1977" d.o.o. Tuzla pripojiti će se društvu sljedniku "BINGO" d.o.o. export-import Tuzla prijenosom cijele svoje imovine, prava i obaveza na društvo sljednika bez provođenja postupka likvidacije, a društvo sljednik će preuzeti imovinu, prava i obaveze pripojenog društva i time postati pravni sljednik pripojenog društva.

Statusne promjene pripajanja provešće se sa učinkom na datum registracije pripajanja društva "DITA 1977" d.o.o. Tuzla društvu "BINGO” d.o.o. export-import Tuzla u registru pravnih lica, koji će se provesti u skladu sa Zakonom o registraciji poslovnih subjekata u FBiH.

"U skladu sa članom 66. Zakona o privrednim društvima u Federacije BiH obavještavaju se i pozivaju povjerioci društava učesnika da u društvu "BINGO” d.o.o. export-import Tuzla sa sjedištem u ulici Bosanska poljana b.b., Tuzla, mogu izvršiti uvid u Nacrt Plana reorganizacije, prijedloge odluka o pripajanju, te prijedlog ugovora o pripajanju društava „DITA 1977,, d.o.o. Tuzla društvu "BINGO" d.o.o. export-import Tuzla", navedeno je u odluci.

Fotografija: N1

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti