Efendić: Pravobranilaštvo BiH zatražilo obustavu projekta Kongresnog centra

13.05.2021. 09:30 / Izvor: BHRT
Efendić: Pravobranilaštvo BiH zatražilo obustavu projekta Kongresnog centra

licitacija za prodaju zemljišta za izgradnju Kongresnog centra kod RTV doma trebalo je da se održi 12. maja 2021. godine, a početna cijena bila je 82 miliona KM.

Pravobranilaštvo BiH zatražilo je od BHRT-a obustavu aktivnosti na realizaciji projekta Kongresnog centra kod RTV doma u Sarajevu.

"Prošle sedmice došao je dopis iz Pravobranilaštva BiH koje od BHRT-a, a koji je partner Općini Novi Grad u realizaciji projekta Kongresni centar, da obustavi realizaciju projekta, jer se oni, navodno, brinu za imovinu države Bosne i Hercegovine", kazao je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

Prema njegovim riječima, puno je protivnika tog projekta u Sarajevu.

"Volio bih da se tako brinu kada Srbija kao susjedna država kupuje zemljište u Trebinju ili postaje vlasnik za hidroelektrane i druge potencijale. Sa druge strane imamo gradnju tornjeva, i Skupština (Kantona Sarajevo) ih odobrava bez problema  Radončiću, dok se istovremeno vodi velika akcija da se na sve načine zaustavi realizacija projekta Kongresnog centra u Sarajevu", dodao je je Efendić.

Efendić ističe da se nada da se projekt neće zaustaviti. 

Podsjetimo, licitacija za prodaju zemljišta za izgradnju Kongresnog centra kod RTV doma trebalo je da se održi 12. maja 2021. godine, a početna cijena bila je 82 miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti