EMS Factory čarapama vrhunskog kvaliteta osvaja bh. tržište

20.01.2020. 12:27 / Izvor: Akta.ba
EMS Factory čarapama vrhunskog kvaliteta osvaja bh. tržište

Enes Muhamedbegović, pravnik po struci u Kalesiji je pokrenuo malu fabriku za proizvodnju čarapa EMS Factory.

Enes Muhamedbegović, pravnik po struci, nakon sedmogodišnjeg rada u jednom tuzlanskom hotelu otišao je u poduzetničke vode. U Kalesiji je pokrenuo malu fabriku za proizvodnju čarapa EMS Factory.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba kaže kako se ideja o čaraparstvu rodila jedne večeri tokom razmišljanja o mogućnostima i vrstama privatnog posla koji bi oni kao porodica mogli pokrenuti.

"Htio sam raditi nešto što svima treba, a da pritom nije pretjerano skupo, dakle za svačiji džep.Tada se rodila ideja o proizvodnji čarapama koje će biti kvalitetnije od onih koje već imamo na tržišu, koje će biti pamučne i koje neće imati ništa osim prirodnih vlakana", kazao je Muhamedbegović.

Njegova poduzetnička priča, kao i mnoge druge nije bila lagana. Najteže je bilo doći do mašina jer su takve mašine obično skupe, stare, pokvarene ili izrađene i izvan radne kondicije.

Zahvaljujući njegovoj upornosti i ovaj problem je već odavno iza njih. Danas čarape EMS Factory možete kupiti  u marketima Bingo d.o.o. Tuzla, Cash&Carry ABC Tuzla, a u pregovorima su i sa drugim domaćim trgovačkim lancima.

Kaže kako je planova mnogo. U suradnji sa Fondacijom tuzlanske zajednice uskoro kreće u nabavku novih kružnopletačih strojeva.

"U planu je i širenje firme i upošljavanja novih radnika, prvenstveno lica sa invaliditetom kakav sam i sam. Vjerovatno ćemo ove godine pokusati 'napasti' inostrano tržište“, kazao je Enes.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti