Facebook u BiH traži novog člana svog tima

04.06.2018. 10:20 / Izvor: Akta.ba
Facebook u BiH traži novog člana svog tima

Kompanija nudi posao s punim radnim vremenom, koji bi kandidat obavljao iz ureda u Dublinu u Republici Irskoj.

Facebook je u potrazi za specijalistom, odnosno stručnjakom koji će se pridružiti njegovom Community Operations timu.

Kompanija nudi posao s punim radnim vremenom, koji bi kandidat obavljao iz ureda u Dublinu u Republici Irskoj. Između ostalog, pomenuti tim se brine za sigurnost korisnika popularne društvene mreže te radi na prepoznavanju i rješavanju kršenja pravila korištenja, kao i na izgradnji povjerenja. 

Misija Facebooka je dati ljudima mogućnost da približe svijet. "Kroz našu lepezu aplikacija i usluga gradimo drugačiju kompaniju, koja povezuje milijarde ljudi širom svijeta, dajemo im načine da podijele najvažnije stvari", navodi se na početku oglasa, koji je objavljenog na zvaničnoj stranici kompanije. 


Kandidat koji dobije posao će sarađivati s marketinškim timom za Balkan te će analizirati sadržaj koji je prijavljen zbog kršenja pravila korištenja, rješavat će probleme s korisničkim profilima i raditi na njihovoj prevenciji.

Kandidati moraju imati bacalaureat diplomu ili master, više od dvije godine iskustva s fokusom na analitičke poslove, razvijene analitičke i kreativne vještine rješavanja problema, poželjno je iskustvo rada sa Excelom i SQL alatima, traži se sposobnost nezavisnog rada, odlične vještine pisanja i komunikacije na engleskom jeziku i drugo.

Osoba mora biti u toku trenutnih događaja i tipičnog ponašanja korisnika u BiH, kako bi se mogla izraditi kvantitativna i kvalitativna analiza korisničke interakcije sa podrškom za Facebook i Instagram, napisano je u oglasu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti