Građani kupili preko 5.000 tona brašna

19.03.2020. 10:03 / Izvor: Oslobođenje
Građani kupili preko 5.000 tona brašna

Klas ima dovoljno pšenice koju redovno dopunjavaju od dobavljača uprkos otežanim okolnostima.

Klas je na tržište BiH u zadnjih sedam dana od momenta naglog povećanja potražnje plasirao na tržište BiH, preko 5 miliona kilograma, odnosno preko 5.000 tona zapakiranog brašna, potvrdili su za Oslobođenje iz ove kompanije.

"To brašno je pokupovano od strane krajnjih potrošača koji su već kreirali određene zalihe u svojim domovima. Klas svaki dan proizvodi maksimalnim kapacitetom od oko 400.000 kilograma dnevno i to promptno šalje trgovcima širom BiH bez zastoja", kazao nam je direktor kompanije Klas Boris Brković.

Kako je istakao Klas ima dovoljno pšenice koju redovno dopunjavaju od dobavljača uprkos otežanim okolnostima i poskupljenju cijena žitarica na okolnim tržištima. Iako su suočeni sa povećanjem cijena sirovina od strane pojedinih dobavljača, napominju da kao društveno odgovorna kompanija koja brine o svojoj zajednici, neće povećavati cijene proizvoda, kako brašna, tako ni drugih namirnica.

"Klasova Velepekara je dovoljno snabdjevena sirovinama i ambalažom i nećemo prestajati s radom. U asortimanu Velepekare imamo nekoliko vrsta hljeba koji su zapakirani u higijenskoj ambalaži, kroz autoamtizirani proces proizvodnje, bez dodira ljudske ruke i uz dodatnu pasterizaciju što osigurava dodatno higijensku ispravnost, svježinu i trajnost ovih proizvoda u periodu od 30 dana", naglasio je Brković te poručio kako je Klas uvijek bio na raspolaganju svojim sugrađanima i širokoj društvenoj zajednici u BiH, pa je tako i ovaj put.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti