ITappSoft izradio aplikaciju koja kompanijama pomaže pri popisu inventurne robe

17.01.2019. 13:40 / Izvor: Akta.ba
ITappSoft izradio aplikaciju koja kompanijama pomaže pri popisu inventurne robe

ITappSoft je kompanija specifičnog karaktera tako da se, osim osnovne djelatnosti računarskog programiranja, bave i prodajom licenci sopstvenih proizvoda.

Popis robe i popis osnovnih sredstava zakonska je obaveza svih pravnih lica. Vodeći se time kompanija ITappSoft tržištu je ponudila jedinstvenu aplikaciju koja kompanijama pomaže da na lakši, jednostavniji i brži način popišu inventurne robe ili popišu svoja osnovna sredstva.

Nikola Čvoro, business developer u ovoj kompaniji, za Akta.ba je kazao je riječ o jedinstvenoj mobilnoj aplikaciji pod nazivom Popis koja će zasigurno olakšati posao popisa - inventuru robe ili sredstava kojima raspolažu kompanije.

"Možemo reći da je aplikacija jedinstvena zbog toga što smo se trudili da napravimo jednu univerzalnu aplikaciju koja će pomoći našim korisnicima da na lakši, jednostavniji i brži način popišu inventuru robe ili popišu svoja osnovna sredstva. Svi znamo da je popis robe i popis osnovnih sredstava zakonska obaveza, ali takođe svi znamo da je to i jedan od najvećih izazova svake firme. U poređenju sa drugim rješenjima za popis koja su skupa i zahtjevaju uređaje koji koštaju i po nekoliko stotina ili čak hiljada maraka, za korištenje aplikacije popis potreban vam je samo mobilni android telefon i licenca za korišćenje aplikacije Popis. www.popis.biz je u potpunosti naš proizvod kojeg smo na tržište BiH plasirali početkom juna 2018. godine, i već sada imamo jako dobre rezultate", kaže Čvoro.

Aplikaciju popis čini android aplikacija, koja se možete preuzeti sa Google Play stora i instalirati na mobilnom telefonu, i Web portal (sajt) koji se nalazi na adresi www.popis.biz.

Čvoro kaže da je korištenje ove aplikacije vrlo jednostavnio, ono što je potrebno jeste da se korisnik registruje u samo par koraka, nakon čega dobija testni period od sedam dana za dva modula. Riječ je o modul za popis artikala i modul za popis osnovnih sredstava. Dodaje da je licenca za korištenje godišnjeg karaktera i da se cijena kreće već od 80 KM po korisniku i po modulu.

ITappSoft je kompanija specifičnog karaktera tako da se, osim osnovne djelatnosti računarskog programiranja, bave i prodajom licenci sopstvenih proizvoda.

"Mi se u osnovi bavimo web programiranjem, izradom android i IOS aplikacija kao i kompleksnijim customer web rješenjima B2B i B2C portalima. Vremenom smo razvili i sopstveni CMS - Content Management System koji je na našem jeziku i koji je u potpunosti prilagodjen krajnjim korisnicima. Trenutno smo u fazi izrade jednog od prvih BiH WMS - Warehouse Management Software sistema.  Sa sigurnošću mogu da kažem da će ovaj WMS sistem biti itekako konkurentan svim inostranim WMS sistemima, kojih je na tržištu BiH mnogo. Sa druge strane u potpunosti će zadovoljavati odnos cijene i kvaliteta. Biće prilagodjen uslovima našeg tržišta", govori Čvoro.

Ova kompanija ima još jedan svoj proizvod a to je portal http://www.polovniautomobili.ba što govori o širini njihovog korporativnog djelovanja. Portal je pušten u rad u junu 2018. godine i kako kaže Čvoro u ovom trenutku doživljava ogromnu ekspanziju, a planirano je i njegovo dalje usvršavanje.

ITappSoft na tržištu BiH posluje od maja 2017. godine. Bojan Kokotović, vlasnik i osnivač kompanije, svoje je desetogodišnje iskustva u IT i realnom sektoru  odlučio prenjeti i na sopstvenu kompaniju koja iako relativno mlada već sad iza sebe ima velika imena koja su prepoznala njihove proizvode.   

"Iako smo mlada kompanija, naši ljudi su vrhunski stručnjaci u oblasti web programiranja, sa više od 10 godina iskustva i sa radom na velikim inostranim i domaćim projektima. Firma za sada zapošljava sedam radnika a za ovu godinu smo planirali i širenje stručnog kadra.  Naše kancelarije se nalaze u Palama. Jako sam ponosan na rad svojih kolega jer smo napravili odličan tim koji osim programera u svojim redovima ima i odlične prodavce", kazao je Kokotović.

Na pitanje da li naše kompanije prepoznaju značaj korištenja aplikacija kao što su njihove, da li su spremne izdvojiti određena finansijska sredstva kako bi unaprijedili svoje poslovanje, Kokotović kaže da oni imaju dobar odnos sa kompanija, te da iz tog segmenta može reći da ima onih koji ovo shvataju kao investiciju a ne gubitak.

"Naša referentna lista sve kazuje. Trenutno smo u pregovorima sa nekoliko velikih kompanija koje su zainteresirane za korištenje naše Popis aplikacije. Ono što želimo u nastavku našeg rada jeste da aplikacija ima široku primjenu u svim vrstama firmi, bilo da su manjeg, srednjeg ili većeg formata. Plan nam je svakako da se naša kompanija pozicionira na inostranim tržišta i da radi na razvoju novih projekata u sopstvenoj režiji", kazao je za kraj Kokotović.

I.M.

PREUZMI DOKUMENT:
Prezentacija - Popis

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti