Izgradnja tunela Goražde-Pale značit će razvoj privrede i turizma

27.03.2021. 08:10 / Izvor: Akta.ba
Izgradnja tunela Goražde-Pale značit će razvoj privrede i turizma

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović dogovorili su realizaciju zajedničkih investicija.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović dogovorili su realizaciju zajedničkih investicija, prije svega projekta gasifikacije, koji bi trebao da bude završen u naredne četiri godine.

Jugović je rekao da se nada će u naredne četiri godine biti realizovan projekat gasifikacije opštine Pale i Kantona Goražde, te nastavljene zajedničke aktivnosti.

On je najavio da će u sljedećoj posjeti Goraždu sa njim biti i direktor preduzeća BH-gas Jasmin Salkić i da će biti utvrđene mogućnost izrade projektne dokumentacije i ulaska u realizaciju tog projekta.

Razgovarali su i o izgradnji tunela, koji bi preko Pala Goražde približio Sarajevu.

"To će mnogo značiti za sve nas i razvoj privrede i turizma, s obzirom da su na Palama veliki turistički potencijali – planina Jahorina i Ski-centar "Ravna planina". Tunel će otvoriti posjete turista iz Goražda", rekao je Jugović.

Imamović je istakao da Goražde i Pale obiluju prirodnim ljepotama i da će ih niz infrastrukturnih projekata još više približiti.

On je dodao da tunel koji se gradi približiti Goražde i Pale u kulturnom, privrednom i u ekonomskom smislu.

"Planirano je da se tunel izgradi do 2025. godine sa pristupnim putevima. To je od velikog značaja za Goražde jer će biti pristupna komunikacija od Sarajeva do Pala i to će biti istorijski momenat za sve", naveo je Imamović.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti