Kanton u kojem naredba o policijskom satu još uvijek ne vrijedi

24.03.2021. 15:49 / Izvor: N1
Kanton u kojem naredba o policijskom satu još uvijek ne vrijedi

U Kantonu 10, najvećem u Federaciji Bosne i Hercegovine, ne poštuje se odluka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva o policijskom satu.

U Kantonu 10, najvećem u Federaciji Bosne i Hercegovine, ne poštuje se odluka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva o policijskom satu, a resorni ministar Momčilo Bajić je za N1 je kazao da je u pitanju proceduralna stvar.

"Nije bio Krizni stožer, bit će sutra, onda ćemo ići sa saopštenjem. Ništa strašno, ne mogu bez Stožera donijeti niti jednu odluku. Nismo se stigli sastati danas – nego ćemo sutra", izjavio je za N1 Momčilo Bajić.

U razgovoru za N1 je kazao da je u pitanju proceduralna stvar.

"Ne možemo da ne poštujemo odluku Vlade FBiH, ali nismo se sastali. Ja kao ministar sam ne mogu donijeti odluku", zaključio je.

Podsjećamo, od 24. marta 2021. godine na snazi je ograničavanje kretanja na teritoriji Federacije BiH od 21:00 do 05:00 sati. Ovu mjeru za suzbijanje širenja koronavirusa predložio je Krizni štab FBiH, a usvojila i naredila Vlada FBiH.

Od ove naredbe izuzeti su svi uposlenici uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVlD-19 na području FBiH, oni kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taksi služba, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu.

Vladama kantona, odnosno kantonalnim štabovima ministarstava zdravstva naređeno je uvođenje restriktivnijih mjera na osnovu procjene epidemiološke situacije u kantonu, odnosno općini, uz redovno obavještavanje Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti