KCUS: Mi smo ljekari, nismo ubice-Nijedan pacijent nije umro na kineskom respiratoru

04.04.2021. 18:19 / Izvor: Fena
KCUS: Mi smo ljekari, nismo ubice-Nijedan pacijent nije umro na kineskom respiratoru

KCUS najavljuje podnošenje krivičnih prijava i pozivanje nadležnog tužilaštva da ih promptno procesuira.

Krizni štab Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), u proširenom sastavu, obavještava javnost da nijedan pacijent koji je na bilo kojoj vrsti podrške ACM 812 A respiratora nije umro.

"KCUS sa kompletnim medicinskim osobljem već više od godinu dana vodi bespoštednu bitku sa pandemijom Covid – 19, radi očuvanja zdravlja stanovništva Kantona  Sarajevo,  ali i cijele FBiH. Rezultat te borbe su hiljade spašenih života i opravljenih građana. Želimo uvjeriti naše građane da ćemo dati sve od sebe kako bi sačuvali njihove živote i zdravlje.

Zaprepašteni smo silinom nepravednih i užasavajućih napada upućenih prema KCUS. Mi smo ljekari, nismo ubice.", navodi se u saopćenju. 

Dalje, napominju da su metode koje se koriste otvoreno huškačke i ispunjene govorom mržnje, da izazivaju strah i paniku kod građana koji su već iscrpljeni pandemijom Covida – 19 te pozivaju građane da ostanu mirni i da se pridržavaju svih propisanih mjera kako bi naša zajednička borba sa pandemijom bila još uspješnija.

"U toj borbi KCUS i naše hrabro i vrijedno osoblje, kao i do sada, davat će sve od sebe. Mi pozivamo ministra Vranića da sutra dođe u KCUS na sastanak u 9 h sa anesteziolozima iz KCUS ali i svim ostalim uposlenicima koji učestvuju u liječenju Covid – 19 bolesnika", stoji u saopćenju Kriznog štaba KCUS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti