Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

KS: Objavljen Javni poziv za predlaganje projekata za sufinansiranje proizvodnje filmova i serija

14.09.2021. 12:27 / Izvor: Akta.ba

Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo objavilo je Javni poziv za predlaganje projekata za sufinansiranje proizvodnje dugometražnog igranog, kratkog igranog i dokumentarnog filma, animiranog filma i razvoj dramskih serija za 2021. godinu.

Pravo prijave za dodjelu sredstava za sufinansiranje proizvodnje dugometražnog igranog, kratkog igranog i dokumentarnog filma, animiranog filma i razvoj dramskih serija imaju pravne osobe registrirane za obavljanje filmske i video djelatnosti sa sjedištem u Kantonu Sarajevo - producenti.

Neki od općih kriterija su: registracija udruženja, fondacije ili drugog pravnog lica, realizacija projekata podnosioca zahtjeva iz tačke, sa analitički razrađenim troškovnikom projekta koji su od interesa za građane Kantona ili doprinose razvoju i afirmaciji Kantona i provode se na području Kantona, ekonomska ili društvena opravdanost projekta koje podnosilac zahtjeva predlaže i sprovodi, Program rada za tekuću godinu sa obrazloženjem, finansijski plan za tekuću godinu, izvještaj o urednom finansijskom poslovanju (bilans stanja, bilans uspjeha i narativni izvještaj za prethodnu godinu), finansijski izvještaj kompletnog projekta o utrošku sredstava odobrenih u prethodnoj godini iz sredstva Ministarstva kulture i sporta te organiziranost i broj članova udruženja.

Javni poziv će biti otvoren za podnošenje prijava do utorka, 05. oktobra 2021. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti