Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Linija za Njemačku je pun pogodak

10.08.2018. 08:17 / Izvor: Oslobođenje

Turistička sezona u Hercegovini je u jeku. Rijeke turista slijevaju se u Mostar, a značajan rast time bilježi i Zračna luka. Direktor Marin Raspudić posebno je zadovoljan kako se odvijaju stvari sa aviolinijom za Stuttgart i Dusseldorf, dok su na Aerodromu tek djelimično zadovoljni brojem letova za Zagreb.

Stabilizacija

Raspudić je stoga ponovo apelovao na Mostarce i građane BiH koji putuju avionom za Hrvatsku da što više koriste ovu liniju.

Analiza je potvrdila da iz Stuttgarta i Dusseldorfa za Mostar putuju većinom bh. državljani sa adresama u Njemačkoj i ostalim zemljama u ovom dijelu Evrope. Zbog toga postoji mala bojazan za zimske mjesece, posebno uzimajući u obzir to da privreda u Hercegovini i Mostaru danas nije dovoljno razvijena. Raspudić najavljuje “povratak Italijana”, a nada se i da će dolazak poljskog kardinala u Međugorje značiti više hodočasnika u ovaj gradić, pa samim tim i više letova za Mostar.

"U ovoj godini smo se stabilizirali kad je riječ o tržištu, a vjerujemo da bi naredna mogla biti zaista dobra godina za Zračnu luku", rekao je.

Nove linije

Osvrnuo se i na nedavno uspostavljenu liniju za Jordan, kazavši da je i ona bila pogodak, te da se iz ove zemlje i u nju putuje u zadovoljavajućem broju. Kad je riječ o novim linijama, Raspudić ne isključuje uspostavu letova za Istanbul, ali je ta ideja još u povoju.

Letove za Njemačku od maja izvodi kompanija WizzAir, i to nakon što je Mostar glasovima građana na društvenim mrežama pobijedio u utrci s ostalim ponuđenim destinacijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti